Zajednica stranih boraca u Siriji objavila video dokumentarac “Turning point” (Prekretnica)

Objavljeno / ažurirano:

Al-Muhadžirun, nedavno proglašena zajednica stranih boraca (muhadžira) u Siriji, objavila je ovih dana svoj prvi video dokumentarac, koji je već zadobio epitete jednog od najboljih video dokumentaraca o stranim borcima u Siriji, njihovim razlozima za dolazak u Siriju, borbi za oslobađanje zemlje od nusajrijskog režima, uspostavljanje Šerijata na oslobođenim teritorijama, te stavu lokalnog stanovništva spram muhadžira.

Video prikazuje muhadžire iz Holandije, Belgije, Tadžikistana, Turkmenistana, Turkistana, Kavkaza, te drugih muslimanskih zemalja i njihovu borbu protiv režima.

Al-Muhadžirun je udruženje stranih boraca (muhadžira) u Siriji koji se bore u redovima Džebhetun-nusre, Ahraruš-Šama, Džundul-Akse, Džunuduš-Šama, te nekoliko manjih džihadskih skupina.

Video “Turning point” je objavljen na engleskom, turskom, arapskom i njemačkom jeziku.

Nedugo nakon objavljivanja, web servisi Youtube i Daily Motion su uklonili verzije na engleskom i turskom jeziku a u ovom momentu je dostupna verzija na Archive servisu (link ispod).

Izvor koji sadrži download linkove na nekoliko jezika:

Twitter račun Al-Muhadžiruna: https://twitter.com/AlMuhajirun1

Facebook stranica Al-Muhadžiruna:

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme