Zajednica stranih boraca u Siriji objavila video dokumentarac “Turning point” (Prekretnica)

Objavljeno / ažurirano:

Al-Muhadžirun, nedavno proglašena zajednica stranih boraca (muhadžira) u Siriji, objavila je ovih dana svoj prvi video dokumentarac, koji je već zadobio epitete jednog od najboljih video dokumentaraca o stranim borcima u Siriji, njihovim razlozima za dolazak u Siriju, borbi za oslobađanje zemlje od nusajrijskog režima, uspostavljanje Šerijata na oslobođenim teritorijama, te stavu lokalnog stanovništva spram muhadžira.

Video prikazuje muhadžire iz Holandije, Belgije, Tadžikistana, Turkmenistana, Turkistana, Kavkaza, te drugih muslimanskih zemalja i njihovu borbu protiv režima.

Al-Muhadžirun je udruženje stranih boraca (muhadžira) u Siriji koji se bore u redovima Džebhetun-nusre, Ahraruš-Šama, Džundul-Akse, Džunuduš-Šama, te nekoliko manjih džihadskih skupina.

Video “Turning point” je objavljen na engleskom, turskom, arapskom i njemačkom jeziku.

Nedugo nakon objavljivanja, web servisi Youtube i Daily Motion su uklonili verzije na engleskom i turskom jeziku a u ovom momentu je dostupna verzija na Archive servisu (link ispod).

Izvor koji sadrži download linkove na nekoliko jezika:

Twitter račun Al-Muhadžiruna: https://twitter.com/AlMuhajirun1

Facebook stranica Al-Muhadžiruna:

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na Allaha

0
Od ibadeta koje je Uzvišeni Allah prpisao jeste i tevekkul – oslonac na Njega Uzvišenog. Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na...
kaba-mekka-islam

Osobine stranaca (gariba)

Preporučeni sadržaj

Izraelska policija ubila Palestinca jer se protivio bespravnom rušenju porodične kuće

0
Izraelska policija ubila je 19-godišnjeg Palestinca u Dženinu jer se suprotstavljao izraelskim snagama koje su srušile palestinsku porodičnu kuću u tom gradu. Također, zraelska policija...
islamske teme, islam, slike

Zli učenjak

Islamske teme