Millet Ibrahima: Zakonodavstvo i ne suđenje po onome što je Allah objavio (šejh Sulejman el-Ulvan)

Popularno na sajtu

Oni koji se pokoravaju vladarima a ne pokoravaju se Allahu i Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i pridržavaju se laičkih zakona, a ne Kur'ana i sunneta, takvi nisu ni na čemu (tj. takvi su nevjernici, op.PV).

Islamski šerijat je vrhovni sudac svim šerijatskim obveznicima (tj. onima koji imaju razum i punoljetni su), a kojeg je Gospodar objavio kako bi ljude izveo iz obožavanja samih sebe, svojih strasti, šejtana i taguta koji govore i koji šute, u obožavanje Allaha Jedinog. Ovo je osnova i temelj oko kojeg nema razilaženja. To je najveći cilj šerijata i osnova vjere. Nema spasa robu bez vjerovanja u ovu osnovu i njenom ostvarivanju u životu i pokornosti njoj.

***

Suđenje nečim drugim mimo onoga što je Allah objavio predstavlja veliki zločin, pronevjeru dina i muslimana, i izlazak iz okrilja Šerijata. Mijenjanje šerijata i propisivanje zakone koje Allah nije dozvolio predstavlja veliki kufr po koncenzusu. Svako ko zamjeni Allahov šerijat i sudi laičkim zakonima, on je tagut kojeg je obaveza zanijekati i odreći se od njega.


Iz audio predavanja „Millet Ibrahima – vjera Ibrahimova“ šejha Sulejmana el-Ulvana, Allah ubrzao njegovo oslobađanje iz zatvora saudijskog taguta.
Ostali dijelovi serijala ovdje.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz