Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s talibanima u Ghazniju

Objavljeno / ažurirano:

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno, objavili su lokalni mediji i talibani.

”Mudžahidi Islamskog emirata iznenadili su zajednički konvoj američkog agresora i njihovih marioneta koji su u ponedjeljak pokušali povratiti izgubljeni distrikt Šalgar u južnoj pokrajini Ghazni. Višesatne borbe rezultirale su ubijanjem 10 američkih i 8 afganistanskih vojnika, dok je 5 američkih vojnika ranjeno”, rekli su talibani u izvještaju objavljenom na sajtu El-Emara.

”U operaciji su uništena 4 neprijateljska oklopna transportera, a mudžahidi su uspjeli oduzeti jedan tenk. Nažalost, dvije žene su stradale u području uslijed američkih napada nakon operacije”, navodi se u izvještaju.

Izvor: UmmetPress

NOVO NA SAJTU

50 Poslanikovih sunneta

0
Bio je najljepšeg lica i ponašanja, nije bio previše visok niti nizak. Krevet na kojem je spavao bio je od štavljene kože napunjene...
Bajramska cestitka

Bajramska čestitka

Preporučeni sadržaj

Pompeo dao Izraelu “zeleno svjetlo” za aneksiju Zapadne obale

0
Američki državni sekretar se sastao sa premijerom Benjaminom Netanyahuom i njegovim koalicionim partnerom Bennyjem Gantzom.

Islamske teme