Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s talibanima u Ghazniju

Objavljeno / ažurirano:

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno, objavili su lokalni mediji i talibani.

”Mudžahidi Islamskog emirata iznenadili su zajednički konvoj američkog agresora i njihovih marioneta koji su u ponedjeljak pokušali povratiti izgubljeni distrikt Šalgar u južnoj pokrajini Ghazni. Višesatne borbe rezultirale su ubijanjem 10 američkih i 8 afganistanskih vojnika, dok je 5 američkih vojnika ranjeno”, rekli su talibani u izvještaju objavljenom na sajtu El-Emara.

”U operaciji su uništena 4 neprijateljska oklopna transportera, a mudžahidi su uspjeli oduzeti jedan tenk. Nažalost, dvije žene su stradale u području uslijed američkih napada nakon operacije”, navodi se u izvještaju.

Izvor: UmmetPress

NOVO NA SAJTU

brige, tuga

Šest načina kako otkloniti brige

Kako bih ti pomogao u čišćenju srca, a Allaha molim da pomogne tebi i meni, navest ću ti nekoliko načina njegova čišćenja: 1. Donošenje salavata...

Preporučeni sadržaj

Dzamija pretvorena u staluvideo

Genocid nad muslimanima Kine: Kinezi džamije pretvaraju u štale za životinje

Teroristička komunistička vlast u Kini decenijama naočigled svijeta sprovodi školski primjer genocida nad muslimanima Istočnog Turkistana, okupirane muslimanske zemlje koja je danas u sastavu...

Islamske teme