Američki kukavički napadi bespilotnim letjelicama nastavljaju da otežavaju život pakistanskom narodu usred poplava

Popularno na sajtu

PEŠEVAR –  Pakistanski narod na sjeverozapadu zemlje je dovoljno propatio od katastrofalnih poplava, a američko-krstaške snage pridodaju njihovim patnjama nastavljajući ispaljivati rakete iz bespilotnih letjelica koje operiraju uz dozvolu pakistanskih vlasti. Ironično!


Najmanje pet ljudi je izgubilo živote u skorašnjem napadu bespilotnom letjelicom (dron) u pograničnim oblastima sa Afganistanom. Napad je zahvatio Dandej Darpa Hel oblast, oko 5 km od Miranšaha, prijestolnice Sjevernog Vaziristana, javio je AFP u ponedjeljak, 23.8.2010.

  Pakistanska obavještajna služba je zvanično potvrdila napad i žrtve. Ovaj napad je uslijedio samo dva dana nakon sličnih napada u Miranšahu u subotu 21. augusta, koji su usmrtili 4 pakistanska civila.

Američkim zvaničnicima nikad ne dosade njihove tvrdnje da svojim raketama ciljaju islamske „militante“, ali lokalni izvori kažu da su ovoga puta rakete pogodile kuću u vlasništvu lokalnog stanovnika.

Američki kukavički napadi bespilotnim letjelicama su odnijeli živote na hiljade pakistanskih civila od 2008. godine, većinom žena i djece. Prouzrokovali su jako mnogo patnje u Pakistanu. Da ne pominjemo osakaćivanje nevinih, i to često dok su spavali u svojim krevetima.

Čini se da su povećane civilne žrtve i masakr nevinih civila, koji dosežu visoke rekorde, jedini postignuti uspjeh američke misije u Pakistanu i Afganistanu.

Amerika napadima bespilotnih letjelica sve više krvavi svoje ruke muslimanskom krvlju. Amerika je kriva za krvoproliće.

 

Izvor: Prisoner of joy

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz