Azerbejdžan tvrdi da je u dva dana srušio dva armenska bombardera SU-25

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da je azerbejdžanska vojska u 12.30 sati srušila armenskog bombardera

Popularno na sajtu

Azerbejdžanska vojska srušila je SU-25, vojni avion armenske vojske, javlja Anadolija.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da je azerbejdžanska vojska u 12.30 sati srušila armenskog bombardera pri pokušaju leta ka Jebrailu i izvođenja zračnog napada na azerbejdžanske položaje.

I jučer je azerbejdžanska vojska saopćila kako je u toj regiji i u sličnim okolnostima srušila još jednu armensku letjelicu SU-25.

Asistent i savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Azerbejdžana Hikmet Hajiyev ranije je saopćio da armenska vojska koristi i vojne avione u kršenju sinoć postignutog humanitarnog primirja.

“Armenska vojska krši primirje i avionima bombardira položaje azerbejdžanske vojske. Kako da vjerujemo armenskoj strani?“, naveo je Hajiyev u poruci na Twitteru.

Kršenje primirja

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da vojska Armenije krši humanitarno primirje koje su suprotstavljene snage jučer uspostavile, javlja Anadolija.

I pored proglašenja prekida vatre, azerbejdžanska vojska jutros je započela ofanzivu na južnom pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu, saopštila je glasnogovornica armenskog ministarstva odbrane Shushan Stepanyan, prenosi Tanjug.

Azerbejdžan i Armenija su prvobitno u Moskvi 10. oktobra dogovorili humanitarno primirje zarad razmjene zarobljenika i posmrtnih ostataka poginulih vojnika.

Primirje nije rezultiralo prekidom vatre jer je armenska strana nastavila izvoditi artiljerijske napade na azerbejdžanske gradove, pa su strane sinoć ponovo dogovorile privremeni prekid vatre.

Međusobne optužbe

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana jutros je saopćeno da su armenske snage i sinoć u prvim satima primirja granatirale grad Jebrail i mjesta u dolini rijeke Araz.

Sa druge strane, armensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Azerbejdžan prekršio prekid vatre, prenosi agencija RIA Novosti.

Iz Bakua su ranije saopćili da je azerbejdžanska vojska jučer do stupanja primirja na snagu uništila dva armenska raketna postrojenja S-300, pet tenkova T.72, tri raketna sistema Grad, dva raketna sistema Smerch i više artiljerijskih uporišta i vojnih transportera s municijom.

Izvor: Agencije

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: