Categories:

Deseci afganistanskih policajaca poginuli u napadima talibana

Objavljeno / ažurirano:

Šef sigurnosti afganistanske sjeverne provincije Takhar i više od 40 policajaca ubijeni su u napadima talibana, potvrdili su u srijedu dužnosnici.

Kapetan Raaz Mohammad Doorandesh poginuo je u napadima talibana na distrikte Khwaja Sabzposh i Baharak, u provinciji koja se graniči s Tadžikistanom, rekao je Tariq Arian, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova vlade u Kabulu.

Lokalni zvaničnici naveli su da su talibani izveli više koordiniranih napada na sigurnosne položaje kasno u utorak navečer, prenosi Anadolija.

Talibani su intenzivirali operacije nakon što su Amerikanci povukli većinu snaga te jer su rukovodeći elementi vlade u Kabulu odbili nastavak pregovora, jer se ne slažu o uvođenju šerijata u zemlji, a što je talibanski glavni zahtjev.

Afganistan je poprište duboke višedesetljetne političke i sigurnosne krize zbog sovjetske, a potom američke invazije na Afganistan. Amerikanci su nakon invazije uspostavili pro-zapadnu sekularnu i kriminalnu vladu koja kontroliše sve glavne gradove.

Ummet Press

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Video: Izraelske snage pokušale oteti ranjenog Palestinca iz vozila hitne pomoći

0
Izraelske snage su pokušale iz vozila hitne pomoći oteti Palestinca koji je ranjen tokom protesta protiv izraelskih vlasti koje žele na području Jordanske doline, javlja Anadolu Agency (AA).
Sabur

O etici strpljivosti

Preporučeni sadržaj

Islamske teme