Bjesne borbe širom Gaze, raseljeno 1,9 miliona Palestinaca

Popularno na sajtu

 • Zabilježene su žestoke borbe u području Shujayea u Gazi dok UN navodi kako je broj raseljenih ljudi na opkoljenom i bombardiranom području sada dosegao 1,9 miliona.
 • Stotine palestinskih pacijenata prisiljeno je napustiti Evropsku bolnicu, dok su šatorski kampovi za raseljene u Khan Younisu ispražnjeni jer je izraelska vojska naredila hitnu evakuaciju istočnih područja drugog po veličini grada u Gazi.
 • Oružano krilo Hamasa saopćilo je da su njegovi borci gađali grupu od 14 vojnika u četvrti na istoku Gaze. U izjavi objavljenoj na Telegramu navodi se da su vojnici bili zabarikadirani u kući koja je pogođena TBG (termobaričkom) raketom. Grupa je također rekla da je pogodila izraelski tenk Merkava 4 raketom al-Yassin 105 u istom susjedstvu, gdje se već nekoliko dana vode žestoke borbe.
 • U izraelskim napadima u Gazi također je ranjena 81 osoba u posljednja 24 sata, prema Ministarstvu zdravstva Gaze. Ministarstvo je dodalo da još uvijek postoji “određeni broj” Palestinaca koji su zapeli ispod ruševina i timovi civilne zaštite ne mogu doći do njih.

  Borbe bjesne u Shujayei

  Nema predaha u borbama na terenu jer i dalje dobivamo izjave vojnog krila Hamasa u kojima se kaže da su uspjeli postaviti zasjedu za više izraelskih snaga koje pokušavaju izvršiti duboki vojni upad u centralna područja Shujayea.

  Različiti video zapisi su se pojavili iz tamošnjeg bojnog područja na kojima se vidi kako su izraelski tenkovi gađani jer izraelske snage još uvijek djeluju unutar tog susjedstva.

  Oni nastoje kontrolirati područje uprkos prethodnoj najavi da su uspjeli demontirati svu vojnu infrastrukturu na tom području.

  Ono što vidimo je da bitke bjesne dok izraelski borbeni avioni nastavljaju granatirati i udarati razne stambene zgrade.

  AJB

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz