Categories:

Bogohulna poruka Bagdadijevog hatiba: “Da je živ Muhammed a.s., sigurno bi se pridružio Idišu”

Objavljeno / ažurirano:

Dokaz za to je i ovaj hatib (zove se Kemal Zeruk) iz Idišove jedinice, koji je, držeći hutbu u džamiji u Rakki, u jednom trenutku u histeričnom zanosu, uzviknuo: ”Tako mi Allaha, da je sada živ Allahov Poslanik s.a.v.s., Muhammed ibn Abdullah, sigurno bi se pridružio Idišu, ili kako je on rekao, Islamskoj državi!”
Zamislite koja neznalica treba biti pa to izgovoriti, a on i njemu slični, stalno se zaklinju da slijede sunnet Muhammeda s.a.v.s. i da im je on uzor. Međutim, ovim je demantovao i sebe i ostale Idišovce, jer je eto kazao kako bi Muhammed s.a.v.s., da je danas živ, slijedio organizaciju Idiš, a ne oni njega.
Zbog toga je, umjesto ove bogohulne izjave i neartikulisanih krikova Idišovog hatiba, logično postaviti pitanje: da li bi, zaista, ovakvi ljudi, slijedili Muhammeda s.a.v.s., kada bi se sada pojavio na zemlji?

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme