Categories:

Bogohulna poruka Bagdadijevog hatiba: “Da je živ Muhammed a.s., sigurno bi se pridružio Idišu”

Objavljeno / ažurirano:

Dokaz za to je i ovaj hatib (zove se Kemal Zeruk) iz Idišove jedinice, koji je, držeći hutbu u džamiji u Rakki, u jednom trenutku u histeričnom zanosu, uzviknuo: ”Tako mi Allaha, da je sada živ Allahov Poslanik s.a.v.s., Muhammed ibn Abdullah, sigurno bi se pridružio Idišu, ili kako je on rekao, Islamskoj državi!”
Zamislite koja neznalica treba biti pa to izgovoriti, a on i njemu slični, stalno se zaklinju da slijede sunnet Muhammeda s.a.v.s. i da im je on uzor. Međutim, ovim je demantovao i sebe i ostale Idišovce, jer je eto kazao kako bi Muhammed s.a.v.s., da je danas živ, slijedio organizaciju Idiš, a ne oni njega.
Zbog toga je, umjesto ove bogohulne izjave i neartikulisanih krikova Idišovog hatiba, logično postaviti pitanje: da li bi, zaista, ovakvi ljudi, slijedili Muhammeda s.a.v.s., kada bi se sada pojavio na zemlji?

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme