Bogohulna poruka Bagdadijevog hatiba: “Da je živ Muhammed a.s., sigurno bi se pridružio Idišu”

Objavljeno / ažurirano:

Dokaz za to je i ovaj hatib (zove se Kemal Zeruk) iz Idišove jedinice, koji je, držeći hutbu u džamiji u Rakki, u jednom trenutku u histeričnom zanosu, uzviknuo: ”Tako mi Allaha, da je sada živ Allahov Poslanik s.a.v.s., Muhammed ibn Abdullah, sigurno bi se pridružio Idišu, ili kako je on rekao, Islamskoj državi!”
Zamislite koja neznalica treba biti pa to izgovoriti, a on i njemu slični, stalno se zaklinju da slijede sunnet Muhammeda s.a.v.s. i da im je on uzor. Međutim, ovim je demantovao i sebe i ostale Idišovce, jer je eto kazao kako bi Muhammed s.a.v.s., da je danas živ, slijedio organizaciju Idiš, a ne oni njega.
Zbog toga je, umjesto ove bogohulne izjave i neartikulisanih krikova Idišovog hatiba, logično postaviti pitanje: da li bi, zaista, ovakvi ljudi, slijedili Muhammeda s.a.v.s., kada bi se sada pojavio na zemlji?

NOVO NA SAJTU

ahmadija

Sekta kadijanija (ahmedija)

Kadijanije (ahmedije) su pokret nastao 1900. godine u okviru projekta engleskog kolonijalizma na Indijskom potkontinentu, s ciljem udaljavanja muslimana od njihove vjere, a posebno...

Preporučeni sadržaj

Islamske teme