Borba za srca i umove: Rezultati borbe nevjernika protiv islama i muslimana

Popularno na sajtu

Govorili smo o nekim preporukama iz RAND-ovog izvještaja, kao i o tome kako se postaviti po pitanju RAND-ove podjele muslimana na „moderniste“ ili RAND „muslimane“ i „ekstremiste“ ili prave muslimane, istinske muslimane (istinski muslimani su u očima kafira ekstremisti, op.PV).

I ova zalaganja se dešavaju od 11. septembra, ne kažemo da se nešto od ovoga nije i prije dešavalo ali, 11. septembar je pridonio većem značaju ovoga.

Tako da ima dosta godina otkako Amerikanci upošljavaju obavještajne, financijske i ljudske resurse u mijenjanju islama. I koji su rezultati?

Braćo i sestre, američka vojska dominira na svakom nivou – zemlji, moru i svemiru!

Amerikanci troše na istraživanja u oblasti odbrane i razvoja više nego ostatak svijeta zajedno!

Tako da Amerika, najjača snaga našeg vremena, čija vojska je širom svijeta, troši milione i pored toga ne može pobijediti prave muslimane i ne može pobijediti u ovom ratu ideja!

U članku Vašington posta Šibli Talhami, član Bijele kuće, je prozvala savjetodavnu grupu i javnu diplomatiju i učenjake Brookings instituta govoreći:

“Gore je od gubitka… Danas arapski i muslimanski stavovi prema Sjedinjenim Američkim Državama i stepen nepovjerenja u Amerikance je gori nego prije tri godine. Bin Laden dobiva, što se podrazumijeva.”

Tako da oni gube, a Bernard i njeni hroničari u RAND-u i Pentagonu bi trebali znati da će njihov plan propasti, jer Allah najbolje pravi planove! A „fundamentalisti“ i „ekstremisti“ koje oni preziru, neće samo pobjediti u Afganistanu i Iraku, nego će nastaviti da marširaju, sve dok ne istjeraju tvoj1 narod, židove, iz Svete Zemlje i postave crni bajrak na krovove Kudsa (ove autorove riječi datiraju prije američkog povlačenja iz Afganistana u augustu 2021. godine, op.PV).

Njihov trud je neuspjeh, a Allah Svemoćni kaže (u prijevodu značenja):

“Oni koji ne vjeruju, troše imanja svoja da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će ih, sigurno, utrošiti, zatim će zbog toga žaliti i na kraju će pobijeđeni biti. A oni koji ne budu vjerovali – u Džehennem će biti potjerani.” (El-Enfal, 36. ajet)

Oni će potrošiti milione dolara i neće biti plodova! I onda na kraju, oni će izgubiti, a zatim će nakon toga završiti u džehennemskoj vatri!

Rezultati u ratu ideja su važniji, braćo i sestre. To je važnije od pobjede mudžahida na bojnim poljima. To je bitnije od govora o metodologiji koju oni slijede. Zato što, kada je Allah Svemoćni govorio o narodu u rovovima u suri El-Burudž, oni nisu pobijedili na bojnom polju, oni su izgubili i bili su ubijeni. Kralj je za njih pripremio vatrene rovove i spalio ih žive. Ali, zato što su se čvrsto držali Istine, zato što su bili nepokolebljivi, Allah Svemogući je rekao (u prijevodu značenja):

Ovo je velika pobjeda!” (El-Burudž, 11. ajet)

Zato mi moramo biti više zabrinuti za ono što je u srcima i umovima muslimana, nego šta se dešava na bojnom polju!

U ovom području (ratu ideja), braćo i sestre, subhanAllah, iako je istina da su mnogi muslimani bili zavedeni planom Amerikanaca, bilo je mnogo muslimana koji su zaspali, a ipak, s druge strane, zadivljujuće je vidjeti buđenje, posebno među omladinom. Zadivljujuća je jasnoća misli i zrelost razumijevanja koju danas nalazimo kod neke omladine! Posebno kod (islamske) omladine na Zapadu; zadivljujuće je vidjeti kako “Allah Svemoćni daje život nakon smrti.” Oni (islamska omladina na Zapadu) žive u lavljoj jazbini, oni su prva linija borbe u ovom ratu ideja i oni su izloženi njegovim najjačim udarcima! I pored toga, oni se pridržavaju istine!

Shvatanje koje imaju, njihova odgovornost i njihova volja da ispune ove zadaće, njihovo razumijevanje principa el-wela vel-bera2, njihovo razumijevanje važnosti uspostave Allahovog zakona na zemlji i uspostave islamskog hilafeta, sve ovo je zadivljujuće za vidjeti!

Mi nalazimo da je Amerika pala u zabludu koja je začuđujuća! Na primjer, ova invazija, ova američka invazija na Irak, totalna je katastrofa za Ameriku.

Američki službenik za inostrane poslove tvrdi da ovaj “niz rezultata čini Bušovu invaziju Iraka fijaskom bez premca u američkoj politici još od doba Vijetnama, a kraj nije na vidiku”.

Da! Kraj nije na vidiku! Vi ste vidjeli tek početak!

I mi smo našli da nakon 11. septembra postoje muslimani koji su na Istini u Afganistanu, postoje muslimani koji su na Istini u Iraku, postoje muslimani koji su na Istini u Čečeniji, postoje muslimani koji su na Istini u Palestini, postoje muslimani koji su na Istini u Somaliji. Ovo nije bio slučaj prije 11. septembra, i stvari idu nabolje za muslimane.

Šta je donijela Bušova invazija?

Donijela je sa sobom uspostavu novih islamskih država, neočekivani ishod kojeg su oni, zapravo, željeli da spriječe! Ovo sve zbog njihovih pogrešnih akcija, a u stvarnosti, to je zamka koju je postavio Allah Svemoćni, i zbog toga što je Amerika danas poput faraona u prošlosti. A za svakog faraona postoji Musa, sallAllahu alejhi we sellem. I premda je faraon planirao svoje poteze i proračunao svoje korake, pored toga, počinio je fatalnu grešku, jer je Allah Svemoćni želio da podari Musau i narodu Benu Israila pobjedu!

Mi vidimo istu stvar koja se dešava danas Americi, ona je iskopala sebi jamu i pala u nju i nije sposobna da iz nje izađe…


Transkript audio predavanja šejha Envera el-Avlakija “Borba za srca i umove”
Izvor: Kavkaz centar
Obrada: Put vjernika

Fusnote:

 

1. Autor se ovim rječima obraća autorki  spornog RAND izvještaja
2. El-wela wel-bera – princip ljubavi i mržnje u ime Allaha

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz