Brojne žrtve eksplozije u somalskom Mogadišu

Popularno na sajtu

Najmanje osmero je mrtvih u eksploziji automobila bombe u somalskom glavnom gradu Mogadišu u srijedu, rekao je šef ambulantne službe, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„Automobil bomba je za cilj imala konvoj, uključujući blindirane automobile koji su išli ulicom Avisione. Ne znamo čiji je konvoj. Prevezli smo osmero mrtvih s mjesta događaja“, rekao je Reutersu Abdikadir Abdirahman, šef ambulantne službe.

Odgovornost za napad je preuzela somalijska oružana skupina Al-Šebab koja se bori za uspostavu Šerijata u zemlji. U sopštenju ove skupine se navodi da su meta napada bili strani oficiri, dok su očevici kazali da je blindirani konvoj bio u posjedu privatne zaštitarske kompanije koja se brinula o strancima.

Do jake eksplozije došlo je na cesti koja vodi iz grada prema zračnoj luci.

Brojna vozila oštećena

Somalska Nacionalna Novinska Agencija je navela kako je riječ o „nepoznatom broju žrtava“.

Reutersov fotoreporter, koji je bio na mjestu eksplozije, naveo je kako je detonacija oštetila četiri automobila i dvije rikše sa motorskim pogonom.

„Vidio sam pet ljudi zamotanih u papirne vreće i pokrivene željeznim pločama, vidjele su im se noge. Poslije su odvučeni vozilima hitne pomoći“, kazao je za Reuters Ahmed Nur, vlasnik prodavnice u blizini mjesta napada.

IZVOR: AGENCIJE

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: