KAKO IZBJEĆI GRIJEŠENJE

Objavljeno / ažurirano:

Bogobojaznošću se čovjek može sačuvati grijeha jer je to suština lijeka. Zatim, iskrenim pokajanjem Allahu, azze ve džell, da nas uputi na pravi put, da nam omili činjenje dobrih djela, a da nam pomogne da zamrzimo loša djela.

Od toga (izbjegavanje griješenja, op) jeste da se čovjek bori sa samim sobom, i da spriječi uticaj strasti, da čvrsto odluči ostaviti griješenje, da čini dobra djela, posebno nafilu (nakon farzova, op), druženje sa dobrima, sa onima koji su pobožni, koji su od koristi i slamu i muslimanima, i da se kloni grješnika i onih koji su daleko od Allahove vjere.

Kaže Allah azze ve dželle:

“Onoga dana kada svaki čovjek pred sobom nađe dobro djelo koje je uradio i rđavo djelo koje je učinio poželjet će da se između njih i njega nalazi udaljenost velika. A Allah vas na sebe podsjeća i Allah je blag prema svojim robovima.” (Sura, Ali-lmran, ajet 30)

Iz knjige Allahove zabrane
Autor: Muamer Duvnjak

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme