Pojava satelitskih prenosa kao predznak Sudnjeg dana

Objavljeno / ažurirano:

Visoko iznad naših glava se danas nalazi više od sto i trideset hiljada različitih satelita, sa svakavim programima koji su puni nevaljalština i smutnji, a određene nagovijesti općih iskušenja spomenute su u gore navedenom hadisu: “Djelima (dobrim) dočekajte iskušenja koja su poput najmračnijeg dijela noći…”

O iskušenjima satelitskim programima nagoviješteno je u hadisu, koji bilježi Ibn Ebi Šejbe u svom Musennafu sa vjerodostojnim lancem prenositelja, da je Huzejfe ibn Jeman, radijallahu anhu, rekao:

“Samo što se na vas nije sručila zlo sa nebesa, i doprijet će čak do el-fejafija!” Neko je upitao šta je el-fejafij, a Huzejfe je dogovorio: “Suha (beživotna) zemlja.”

Arapi riječ es-sema upotrebljavaju u značenju svega što je iznad čovjeka, poput nebesa, svemira itd. U “Lisanul-arabu” stoji da je: Es-semau je sve što je iznad čovjeka i što ga nadvisuje.

Televizija danas prenosi sve što emitiraju sateliti, od fitne do razuzdanosti, do te mjere da i oni koji žive u pustinji u šatorima, na suhoj i mrtvoj zemlji, nisu zaklonjeni od ovih iskušenja i smutnji.

Autor: Muhammed ibn Abdurrahman el-Arifi
Iz knjige Kraj svijeta
Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Više od milion ljudi u svijetu zaraženo koronavirusom, umrlo više od...

0
Prema podacima portala “Worldometer“ u svijetu je koronavirusom zaražena 1.000.207 osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Isti izvor javlja da je od posljedica zaraze koronavirusom u...

Preporučeni sadržaj

U napadu talibana ubijeni deseci afganistanskih policajaca

0
U oružanom napadu kojeg su talibani izveli u Afganistanu ubijeno je najmanje 25 policajaca. Napad se dogodio u policijskoj stanici pokrajine Zabul. Glasnogovornik ureda guvernera te regije Gul Islam Siyal za...

Islamske teme