Cionisti ponovo oskrnavili Al-Aksu: Šok bombama na vjernike unutar džamije (+video)

Objavljeno / ažurirano:

Palestinci i cionistička policija sukobili su se na mjestu gdje se nalazi džamija Al-Aksa u jerusalemskom starom gradu uoči početka jevrejske Nove godine, saopštili su očevici i policija.

Cionistički policajci bacili su suzavac kada su ušli u džamiju, da bi, kako su naveli, uhapsili „Palestince koji bacaju kamenja“.

„Maskirani demonstranti koji su bili u džamiji bacali su kamenje na policiju i pirotehnička sredstva“, saopćila je židvoska policija ne navodeći kako su iz džamije mogli gađati policajce i šta će židovski policajci u kompleksu muslimanske svetinje.

Vjernici koji su bili u džamiji rekli su da je policija ušla u Al-Aksu i izazvala štetu, dodavši da su prostirke na kojima su se molili djelimično izgorjele.

Sukobi su se kasnije nastavili izvan kompleksa džamije, a policija je bacila suzavac i šok bombe.

Fotografija ispod pokazuju divljanje naoružanih cionističkih terorista nad bespomoćnim palestinskim mladićem i ženama unutar kompleksa Al-Aksa.

Divljanje naoružanih cionističkih terorista nad bespomoćnim palestinskim mladićem i ženama u avliji kompleksa Al-Aksa
Divljanje naoružanih cionističkih terorista nad bespomoćnim palestinskim mladićem i ženama u avliji kompleksa Al-Aksa

Izraelske snage sigurnosti zatvorile su kompleks Al-Akse za vjernike nakon sukoba koji su se desili samo nekoliko sati prije početka jevrejske nove godine Rosh Hashanah.

Pogledajte i video koji prikazuje cionističko divljanje unutar treće po značaju svete džamije u islamu (nakon Harema Kabe u Mekki i Poslanikove džamije u Medini).

Izvor: Al Jazeera / Palestinian Info center

NOVO NA SAJTU

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Značenje tevhida el-hakimijjeta

0
Pitanje: Da li možete da mi pojasnite značenje tevhida el-hakimijje. Djeluje mi kao da je to drugi dio tevhida el-uluhijje. Također, čuo sam da...

Islamske teme