Categories:

Daily Mail: Islam vs kršćanstvo: Budućnost pripada islamu!

Objavljeno / ažurirano:


Britanski dnevnik The Daily Mail je objavio komparativni foto esej crkava i džamija, navodeći kao zaključak članka da kršćanstvo u Britaniji postaje prošlost, dok budućnost pripada islamu.

Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, The Daily Mail je prikazao tri fotografije, dvije koje prikazuju kršćane prisutne na misi u crkvi „Svete Marije” i crkvi „Svetog Džordža”, dok treća fotografija prikazuje muslimane za vrijeme podnevne molitve (džume namaza) u petak ispred obližnje džamije u Spitalfieldsu, Istočni London. Dio muslimana je morao klanjati na ulici, jer u džamiji nije bilo mjesta za sve!

Naslov objavljenog članka u The Daily Mailu govori sam za sebe: “Jedna zemlja, dvije vjere, tri vrlo živopisne slike: Prazne klupe u crkvama, samo nekoliko (stotina) metara dalje od prepunih džamija”.

Prikazujući fotografije iz crkve „Svete Marije”, koja je u stanju da primi 1000 ljudi, i crkve „Svetog Džordža”, koja je dizajnirana da primi 1230 ljudi, autor rezignirano navodi da je u prvoj bilo 20, a u drugoj svega 12 kršćanskih vjernika, koji su se okupili da proslave „Sveto pričešće”, a nekada su ove crkve bile pune kršćanskih vjernika.

„Dok su dvije crkve skoro prazne, džamija u Brune Street Estateu ima drugačiji problem – pretrpanost”, navodi autor članka u The Daily Mailu.

„Ono što ove slike sugeriraju jeste da, prema sadašnjem trendu, kršćanstvo u zemlji postaje religija prošlosti, dok je islam vjera budućnosti”, navodi autor članka.

„Jednog dana, za nekoliko decenija, crkva ‘Svetog Džordža’ će možda ponovo biti ispunjena vjernicima – ali oni neće biti kršćani”, zaključuje autor aludirajući na činjenicu da se mnoge crkve kupuju od strane muslimana i pretvaraju u džamije.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

CIJENA PONIŽENJA

0
Nekim slabim dušama se pričinjava da ponos ima preveliku cijenu koja se ne može platiti pa stoga odabiru poniženje i sramotu bježeći od ovih teških obaveza, te žive bezvrijednim životom, uplašeni i uznemireni bojeći se svoje sjenke i svoga odjeka. “Misle da je svaki povik usmjeren njima”, “I naći ćeš ih da su najpohlepniji za životom na ovom svijetu.”

Islamske teme