Categories:

Daily Mail: Islam vs kršćanstvo: Budućnost pripada islamu!

Objavljeno / ažurirano:


Britanski dnevnik The Daily Mail je objavio komparativni foto esej crkava i džamija, navodeći kao zaključak članka da kršćanstvo u Britaniji postaje prošlost, dok budućnost pripada islamu.

Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, The Daily Mail je prikazao tri fotografije, dvije koje prikazuju kršćane prisutne na misi u crkvi „Svete Marije” i crkvi „Svetog Džordža”, dok treća fotografija prikazuje muslimane za vrijeme podnevne molitve (džume namaza) u petak ispred obližnje džamije u Spitalfieldsu, Istočni London. Dio muslimana je morao klanjati na ulici, jer u džamiji nije bilo mjesta za sve!

Naslov objavljenog članka u The Daily Mailu govori sam za sebe: “Jedna zemlja, dvije vjere, tri vrlo živopisne slike: Prazne klupe u crkvama, samo nekoliko (stotina) metara dalje od prepunih džamija”.

Prikazujući fotografije iz crkve „Svete Marije”, koja je u stanju da primi 1000 ljudi, i crkve „Svetog Džordža”, koja je dizajnirana da primi 1230 ljudi, autor rezignirano navodi da je u prvoj bilo 20, a u drugoj svega 12 kršćanskih vjernika, koji su se okupili da proslave „Sveto pričešće”, a nekada su ove crkve bile pune kršćanskih vjernika.

„Dok su dvije crkve skoro prazne, džamija u Brune Street Estateu ima drugačiji problem – pretrpanost”, navodi autor članka u The Daily Mailu.

„Ono što ove slike sugeriraju jeste da, prema sadašnjem trendu, kršćanstvo u zemlji postaje religija prošlosti, dok je islam vjera budućnosti”, navodi autor članka.

„Jednog dana, za nekoliko decenija, crkva ‘Svetog Džordža’ će možda ponovo biti ispunjena vjernicima – ali oni neće biti kršćani”, zaključuje autor aludirajući na činjenicu da se mnoge crkve kupuju od strane muslimana i pretvaraju u džamije.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Afganistan: Talibani srušili neprijateljski vojni helikopter u Takharu

0
Vojni helikopter Mi-17 koji pripada afganistanskoj marionetskoj vojsci srušen je u sjevernoj pokrajini Takhar, rekli su izvori bliski talibanima. ”Helikopter je srušen dok je nadlijetao...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Preporučeni sadržaj

Sto slabih i izmišljenih hadisa (4)

0
Hadis 61: Pripazite se pronicljivosti vjernika jer on gleda Allahovim nurom. Hadis je slab. Pogledaj: Tenzihuš-šeri’a 2/305, Mevdu’at od Saganija 74. Hadis 62: Dunjaluk je...

Islamske teme