Demokratska okupacija: razvrat, nasilje, seksualno ropstvo

Popularno na sajtu

Zloglasna specijalna jedinica CIA zvana “Blackwater“ (sada preimenovana u sigurnosnu kompaniju „Xe služba“), forsirala je iračke djevojčice i žene iz istočne Evrope da budu uključene u prostituciju, a Armor Group kompanija koja je donedavno čuvala demokratsku američku ambasadu u Afganistanu, drži čitave demokratske bordele, izvještavaju mediji.


Američke novine Vashington post govore o istrazi sprovedenoj od strane Centra za savjesnost u državnoj policiji.

Za ove zločine su optuženi plaćenici iz Blackwater kompanije, čije vođstvo ne krije činjenicu da oni vode krstaški rat protiv islama u Afganistanu i Iraku.

Poslije skandala ubijanja iračkih civila od strane svojih službenika, Blackwater je morao da promijene svoje ime u Xe služba.

Bivši član ove terorističke bande, koji je tražio da njegovo ime ne bude objavljeno, rekao je da su plaćenici sa više godina „rada“ skupili novac, i onda sa tim novcem zlostavljali iračke djevojčice od 12-13 godina.

Ovaj anonimni izvor je također rekao da je on sve ovo prijavio svom nadređenom, ali nikakve radnje nisu poduzete.

Priča o djevojkama iz istočne Evrope, koje su se nadale da idu u Dubai da rade kao posluga, otkrivena je od strane jednog nezavisnog novinara.

Organizacija u ovom slučaju je bila jasna: trgovina je bila prilagođena od strane podugovorača koji je radio za vojsku i servis za razmjenu vazdušnih snaga. Ali umjesto organizovanja tački za javne usluge, uposleni su bili angažovani na drugačiji način – regrutovane djevojke su bile prisiljene da predaju svoje pasoše na ulazu u Irak. Zarobljenice su se mogle otkupiti, ako plate 1100 dolara, što je bilo nemoguće, uzimajući u obzir malu platu koju su primale za učestvovanje u prostituciji.

„Fabrika seksa“ ima još jaču bazu u Afganistanu. Oko stotinu kineskih žena je oslobođeno prije samo 4 godine u seriji racija u bordelima. Ali, kriminal trgovinom ljudima se nastavlja. Plaćenici iz Armor Group kompanije, koji su do nedavno pružali usluge osiguranja demokratske američke ambasade u Kabulu, također su bili uključeni u ovaj biznis.

“CIA mora da zna za istragu. Ali nikakvi dalji koraci nisu poduzeti”, piše autor članka.

„Posljednji horor ratova-blizanaca (Irak i Afganistan) koje je Barak Obama naslijedio od Džordža Buša, ima lice žene prisiljene na prostituciju u ime njihovog drugog božanstva, koji dijeli oltar sa novcem – ‘seksom’,“ kaže se u članku objavljenom u novinama La Republika, Italija.

„Ali, osam godina poslije ‘rata protiv terora’, rezultat u ovoj bitki je još mizerniji – 0:0“, pišu novine.

Pod zakonima Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja, vladinim ugovaračima i zaposlenicima je zabranjeno uključivanje u trgovinu seksom u ratnim zonama. Bilo ko, kome se dokaže krivica za učestvovanje u trgovini ljudima, treba biti protjeran. Koji su rezultati poslije svega?

„Nula optužbi, ukazuje na nula pokušaja da se sprovede zakon“, kaže Martina Vandenberg, advokat i bivši Human Rights Watch istražitelj.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju, da američki autoriteti jednostavno vole da zatvore oči pred onim što se dešava.

Tužioci se privatno žale da je nadziranje primjene zakona protiv trgovine ljudima i prisiljavanja žena na prostituciju skoro nemoguće, dijelom zbog toga što gotovo da i nema razlike između organizovanog seksualnog ropstva i dobrovoljne prostitucije. (Mi bi htjeli u ovom kontekstu spomenuti da je dobrovoljna prostitucija „neotuđivo pravo“ prostitutki svih vrsta i spolova. Ovo „pravo“ je ugrađeno u muslimanske zemlje okupacijom demokratskim režimom. Prostitucija je prvi znak uspješne demokratizacije zemlje – napomena Kavkaz centra)

Laura Dikinson, profesor prava na univerzitetu u Arizoni, kaže da se autoriteti za sprovođenje zakona suočavaju sa dva izazova u gonjenju ovakvih kriminalaca: skupljanje dokaza i zakonske nadležnosti. FBI ima 35-40 agenata u ratnim zonama, ali su oni fokusirani na istraživanje utaje i korupcije. Vojne agencije za sprovođenje zakona, imaju oko150 agenata u Afganistanu, Iraku i Kuvajtu, koji se bore sa raznim kriminalnim djelima.

Neki eksperti kažu da će istražitelji i tužioci vjerovatno odbiti slučajeve trgovine ljudima, ako se pokaže da će oduzeti mnogo vremena i radne snage.

Izvor: Kavkaz centar

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz