Afganistanci neće nikada prihvatati ropstvo bez obzira kakvim ga lijepim imenom okupator nazvao

Popularno na sajtu


Hitna Obamina poruka u kojoj je Afganistan nazvao savezničkom zemljom van NATO-a, stigla je u Kabul 7. jula 2012. godine. Klintonova je imala zadatak da posjeti Kabul uoči početka konferencije u Tokiju, koja se održavala u vezi Afganistana, da uvjeri marionete u Kabulu koji su već osramoćeni sa operacijom El-Faruk, i kako bi inspirisala svoje partnere u Tokiju da obezbijede još više sredstava za vojne troškove, tako da oni mogu napustiti Afganistan i spasiti svoju ekonomiju od bankrota. Također žele da uvjere američki narod da je pitanje Afganistana u posljednjim fazama rješenja.

U sadašnjem stanju, najvažnije za Obamu je da postavi snažan mehanizam u stvaranju mirne atmosfere za evakuaciju svojih trupa i vojne opreme. Za ovo im je potrebno više novca jer su u velikoj oskudici. Mi (Islamski Emirat Afganistana) smatramo da afganistanski narod neće dobiti ni jedan jedini penny od milijardi dolara koje su im obećane na konferenciji u Tokiju. U stvari, samo je jedan mali broj zemalja uslovno obećao svoju pomoć. Amerikanci ne mogu ništa da ponude bez odluke svog Kongresa, a Britanci žele da o tome još malo razmisle. Prethodna iskustva su pokazala da su novčana sredstva prikupljena u ime Afganistana, ali i unutrašnji budžet Afganistana korišteni samo za američke interese.

Bez sumnje, Afganistan je okupiran od strane Amerike. Stotine hiljada stranih barbarskih vojnika su tu. Strane letjelice i avioni lete našim zrakom. U našoj predsjedničkoj palati Afganistance provjeravaju američki psi. U našim ministarstvima i vojnim barakama stranci su na vlasti. Na našim cestama i autoputevima stranci imaju prednost. Imajući ove činjenice u vidu, zdrav razum ne može prihvatiti da se neko naziva predsjednikom ili da taj isti predsjednik potpisuje strateške sporazume i da formira neke saveze!!!

Amerikanci i njihovi kriminalni partneri svaki dan ubijaju desetine Afganistanaca i čini ih siročadima, nasumice bombarduju ljude i sela, njihovi vojnici ulaze u kuće, čine zločine, zavađuju i huškaju Afganistance kako bi se okrenuli jedni protiv drugih… Pa kako ovakvi kriminalci mogu biti saveznici Afganistana? Da li je normalno da se i jedna saveznička zemlja tako odnosi prema svom savezniku?

Okupacije je okupacija, bilo da je pod imenom prijateljstva ili „strateškog sporazuma”. Okupatori su okupatori bilo da se zovu saveznicima ili partnerima. Rob je rob, makar mu dato ime predsjednika, ministra ili generala. Kolokint (divlja gorka jabuka) je kolokint i njena gorčina ostaje ista makar je stotinu puta nazvali lubenicom.

Šta bi Obama rekao kad bi ga upitali: “Kako bi nazvali ovu vrstu lupeža koji su došli i opljačkali i opustošili vašu zemlju?” “Da li bi nazivali predsjednikom onoga ko je izabran i postavljen od strane okupatora?” “Da li bi nazivali neki sporazum strateškim sporazumom ako je potpisan od strane marionetskog predsjednika?”

Obama i njegovi prijatelji žele da nas žrtvuju za svoje lične interese. Oni su u potpunosti svjesni osjetljivosti ovog dijela svijeta, pa žele da nas dovedu u neprijateljstvo i sukob sa zemljama u regionu zbog svojih stečenih interesa koje su im omogućile njihove marionete. U stvari, oni polahko bježe, tj. napuštaju Afganistan, a to se vidi iz činjenice da često mijenjaju temu svog razgovora – ponekad govore o svom uticaju na Indiju i Pakistan, a ponekad o stalnim bazama i strateškim sporazumima.

Islamski Emirat Afganistana se u potpunosti protivi ovoj najnovijoj američkoj izjavi, smatra je agresijom na islamski i nacionalni identitet Afganistana, te najoštrije osuđuje i odbacuje ove crne sporazume sa nelegalnim marionetskim režimom Karzaija, koji nema ni pravnu ni moralnu utemeljenost.

Islamski Emirat Afganistana

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Ključne riječi: {tortags,3868,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz