Evo kako izgleda vijest kada je šije objave, Rusi prenesu, a srpski mediji potvrde

Popularno na sajtu

Screenshot iznad je snimljen sa jednog srbijanskog news portala, a ovu “udarnu vijest” su prenijeli i mnogih drugi web portali. Iako je sličnih “vijesti” ogroman broj, izdvojili smo ovu kao reprezenta jadnog stanja naivnog naroda koji “guta” informacije koje mu serviraju mediji, te na osnovu takvih informacija izgrađuje svoje stavove u životu. 

Kako se može pogledati na slici iznad, radi se o “udarnoj vijesti” da je sirijska vojska istjerala “Islamsku državu” (ISIL, ID, IDIŠ) iz Latakije, tačnije “iz više oblasti” u Latakiji.

Latakija je sirijska provincija na sjeverozapadu zemlje, a o kakvoj se laži radi, najbolje ilustruje mapa kontrole teritorije u Siriji, oko koje nema nesuglasica budući da se ažurira od strane nezavisnih aktivista (mapa je iz decembra mjeseca kada je i objavljena pomenuta vijest):

Mapa kontrole terirotije Sirije, decembar 2015.

Sa mape se jasno očitava da je mjesto sukoba u Latakiji udaljeno najmanje 120km od najbliže teritorije pod kontrolom IDIŠ-a, jer IDIŠ nema prisustva u Latakiji.

Napominjemo da je ruski predsjednik Vladimir Putin u jednoj svojoj izjavi o rušenju ruskog aviona u provinciji Latakija na granici sa Turskom kazao da je avion bio u misiji napada protiv ISIL-a.

Mnogi svjetski globalni mediji lažu, ali je crna trojka “šiitski-ruski-srpski” mediji zasigurno na samom vrhu ljestvice lažova.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz