Formira se velika “Islamska vojna koalicija” 34 zemlje za borbu protiv islama

Popularno na sajtu

Uzvišeni Allah je stvorio čovjeka te mu put dobra i put zla shvatljivim učinio, a od Njegovih sunneta na zemlji jeste da vjernike iskušava mnogobrojnim iskušenjima, od kojih je i neprijateljstvo nevjernika prema njima.

Kaže Uzvišeni: “Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas od vjere vaše ne odvrate, ako budu mogli.” (Kur’an, II/217)

Prema tome, vjernika ne čudi neprijateljstvo nevjernika prema njemu te njihova konstantna borba protiv sljedbenika islama:

“I nisu im se svetili osim zbog toga što su u Allaha, Silnoga i Hvale dostojnoga, vjerovali.” (Kur'an, 85:8)

Od kada je svijeta i vijeka, nevjernici su se borili protiv vjernika, baš kao što se i danas bore. Ta borba je stalna iako se njen oblik može mijenjati, baš kao što se i njeno ime mijenja. Historija svjedoči da je naziv ove borbe protiv islama evoluirao počevši od naziva “krstaški pohodi” u srednjem vijeku, do “borba protiv terorizma” danas.

Što se tiče oblika borbe, nevjernici nekada nisu krili da je njihova borba borba protiv islama. Međutim, danas gotovo da niko od nevjernika ne tvrdi otvoreno da se bore protiv islama, već konstantno ponavljaju da je njihova borba “borba protiv islamskog terorizma, ekstremizma, islamske prijetnje…”, sve sa ciljem kako bi obmanuli muslimane da oni nisu cilj njihove borbe, već samo “ekstremisti”.

A kada vjernici, Allahovom dobrotom, uvide ovu nevjerničku spletku, onda dolaze sa novom spletkom, baš kao što to događaji zadnjih dana potvrđuju.

Vidjevši svoj neuspjeh u borbi protiv islama i muslimana, Amerika i njeni krstaško-imperijalistički saveznici su shvatili da je slanje njihovih vojski u zemlje muslimana fatalna greška, te su prešli na “plan B”: umjesto da šalju svoju vojsku, oni će narediti svojim slugama od arapskih diktatora da oni sami opreme svoje vojske u borbi protiv islama i muslimana.

A ovi se isplažena jezika odazivaju na fijuk svojih gospodara, danas vjernije nego jučer.

Tako, na zahtjev svojih gospodara iz Washingtona, tzv. Saudijska Arabija okuplja “islamske” zemlje u “borbi protiv terorizma”, tj. protiv svakog onog ko ugrozi interese porodice Al-Saud, a prije toga krstaško-imperijalističke interese.

Saudijska Arabija formirala je “Islamsku vojnu koaliciju” za borbu protiv terorizma, u koju su uključene 34 države, javili su mediji i aktivisti u utorak, 15. decembra.

Na listi koalicije arapskih zemlja našli su se Egipat, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati, zajedno s Turskom, Malezijom, Pakistanom, kao i druge zaljevske i afričke zemlje, prenose mediji.

Kakva je to koalicija u kojoj učestvuje egipatski faraon Al-Sisi, muslimanima je jako dobro znano, ali će jedan dio muslimana ponovo biti prevaren fetvama “velikih učenjaka” koji će blagosiljati ovu koaliciju “legitimnih vladara”.

Cilj koalicije je borba protiv islama i Šerijata i svakog onog ko se usudi da implementira Šerijat. Izgovor je, naravno, borba protiv IDIŠ-a (ISIL-a) – isti onaj izgovor kojim se koriste i Amerika i Rusija u borbi protiv islamskih skupina na Bliskom istoku, ali i za borbu protiv talibana, iako se i sam IDIŠ bori protiv ovih skupina.

Piše: S. Agić

Napomena: Tekstovi u rubrici Vaša strana ne odražavaju nužno stavove portala Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz