Amerika mijenja ratne taktike protiv islama

Objavljeno / ažurirano:

Na slici: Afganistanska djeca u pokrajini Sangin, ubijena od strane Amerikanaca u “preciznom napadu za očuvanje mira”.

Amerika je najavila taktičke promjene u njenom globalnom i sveobuhvatnom ratu protiv islama. Umjesto velikih invazija, okupacija, masivnih vazdušnih bombardovanja i drugih “darova” demokratije,

sada se planiraju takozvani “hirurško precizni napadi na terorističke grupe”, izvještava ruski državni servis za propagandu – radio corp. RFE/RL.

Terorist i Obamin savjetnik za takozvani “kontra-terorizam”, Brenan, rekao je da će glavni fokus biti usmjeren na “anti-terorističke” napore unutar zemlje. Prema Obaminoj slugi, nova strategija povlači zvaničnu liniju pod termin “globalni rat protiv terorizma” (u zapadnoj propagandi, prema Džordž Orvelu, rat znači mir, mržnja znači ljubav i rat protiv islama znači rat protiv terorizma – KC).

“Mi se ne borimo protiv terorizma (misli se na islam – KC) na sveobuhvatnom globalnom nivou, nego samo u određenim dijelovima svijeta – Jemen, Afganistan i Somalija – rekao je Obamina sluga Brenan, sugerirajući da je glavna poteškoća u trenutnoj američkoj ekonomiji. Slično tome, cilj naših ciljanih ubistava će biti organizacije koje direktno nas ugrožavaju, kao što je Al-Kaida”, zaprijetio je ovaj terorista.

Američki propagandni radio je također predstavio mišljenje demokratkinje i političke kolumnistice Milerove u vezi sa promjenom američke taktike, koje je u kontrastu sa govorom sluge Brenana i u kom se otvoreno izvještava da je američki rat samo rat protiv islama:

“Nova doktrina nije samo primijetna u promjeni glavnih direkcija u borbi protiv terorizma od vanjskog prema unutrašnjem nivou, nego je također interesantna u činjenici da administacija, mada samo ponekad, počinje da koristi termin “rat” kada su u pitanju džihadisti (predpostavljamo da su ranije koristili omiljeni demokratski termin “konflikt” – KC).

Prvo – u teoriji a ne u praksi – opozicija islamistima (misli se na muslimane – KC), prema Obami, treba da bude “demilitarizovana” i ograničena na policijske akcije, podržane sa pomirljivim gestama prema muslimanskom svijetu”.

Izvještaj ukazuje da će se više detalja o tome kako će Obamin režim postupiti znati iz njegove sljedeće kante smeća sa dokumenatima koji bi trebali biti objavljeni na kraju ljeta. Njegov sluga Brenan naglašava u svom govoru da nova strategija predviđa produbljenje “kooperacije” između američkih špijunskih službi i muslimanske zajednice u Americi.

Nova strategija je najavljena u situaciji u kojoj, prema anketama, 60% Amerikanaca odobrava politiku Obaminog režima u njegovoj borbi protiv takozvanog “terorizma”. Niti jedno Obamino pitanje nema toliko visok rejting među Amerikancima danas kao što je ubijanje muslimana.

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Novo na sajtu

video

Afganistan: U odvojenim napadima, talibani ubili ili ranili 7 američkih i...

Talibanski infiltrator ubio i ranio 7 američkih vojnika u Ghazniju Glasnogovornik talibana Zebihullah Mudžahid objavio je kako je njihov borac koji se infiltrirao u afganistansku...

Preporučeni sadržaj

Sirija: Američki avioni po prvi put bombardovali sjedište jedinice Hurasu-Din

Sjedište sirijske džihadske jedinice Hurasu-Din (Čuvari vjere) u oblasti južnog Halepa po prvi put je bilo meta američkih zračnih snaga, uslijed čega je ubijen...

Islamske teme