Categories:

Hiljade muslimana u Tunisu zahtijevalo uspostavu Šerijata (FOTO)

Objavljeno / ažurirano:

Hiljade muslimana je u petak u Aveniji Habib Burguiba u centru Tunisa demonstriralo ispred Ministarstva unutrašnjih poslova tražeći uspostavu islamskog zakona – Šerijata u zemlji.

Demonstranti su protestvovali protiv premijera Bedžija Essebsija i njegove vlade i zahtijevali uspostavu Allahovog zakona u toj muslimanskoj zemlji.

Demonstranti su nosili zastave sa ispisanim šehadetom (La ilahe illAllah Muhammedun resulullah – Nema boga osim Allaha, Muhammed je Allahov Poslanik), te plakate na kojima je zahtijevana uspostava Šerijata, kao i primjerke Kur'ana.

Demonstrantima su se obratili daije – islamski aktivisti.

U posljednje vrijeme je u Tunisu sve više muslimana koji otvoreno traže zamjenu postojećeg sekularnog poretka i uspostavu Šerijata.

Pogledajte fotografije sa ovog događaja.


(Ansar/Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

CIJENA PONIŽENJA

0
Nekim slabim dušama se pričinjava da ponos ima preveliku cijenu koja se ne može platiti pa stoga odabiru poniženje i sramotu bježeći od ovih teških obaveza, te žive bezvrijednim životom, uplašeni i uznemireni bojeći se svoje sjenke i svoga odjeka. “Misle da je svaki povik usmjeren njima”, “I naći ćeš ih da su najpohlepniji za životom na ovom svijetu.”

Islamske teme