Categories:

Hiljade muslimana u Tunisu zahtijevalo uspostavu Šerijata (FOTO)

Objavljeno / ažurirano:

Hiljade muslimana je u petak u Aveniji Habib Burguiba u centru Tunisa demonstriralo ispred Ministarstva unutrašnjih poslova tražeći uspostavu islamskog zakona – Šerijata u zemlji.

Demonstranti su protestvovali protiv premijera Bedžija Essebsija i njegove vlade i zahtijevali uspostavu Allahovog zakona u toj muslimanskoj zemlji.

Demonstranti su nosili zastave sa ispisanim šehadetom (La ilahe illAllah Muhammedun resulullah – Nema boga osim Allaha, Muhammed je Allahov Poslanik), te plakate na kojima je zahtijevana uspostava Šerijata, kao i primjerke Kur'ana.

Demonstrantima su se obratili daije – islamski aktivisti.

U posljednje vrijeme je u Tunisu sve više muslimana koji otvoreno traže zamjenu postojećeg sekularnog poretka i uspostavu Šerijata.

Pogledajte fotografije sa ovog događaja.


(Ansar/Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme