VIDEO: POD SJENKOM ŠERIJATA

Popularno na sajtu


Šta je to islamski šerijat i zašto su krstaši iz svih dijelova svijeta tako odlučni da se bore protiv njega i da uguše njegovo svijetlo?
Nakon više od dvije decenije neiscrpnih plemenskih ratova i propalih stranih intervencija koje su imale za cilj pljačkanje bogatstava države koja je navodno u haosu, muslimani Somalije su počeli da uživaju bezbjednost i mir, koji su došli nakon blagoslovljene uspostave Šerijata od strane somalijskih mudžahida.

Nekoliko miliona muslimana koji žive u deset regija južne i centralne Somalije konačno je predahnulo poslije dugogodišnjih previranja koja su iscrpila snagu i duševno zdravlje.

Dok su se mnoge zemlje urotile protiv njega, narod Somalije je našao konačno rješenje za svoje probleme u islamskom zakonu – Šerijatu. Pobjedio je plemenske razlike, a davno izgubljeni i očekivani mir napokon je postao stvarnost.

Jedan od plodova uspostave Šerijata je si izmirenje rivalskih zaraćenih plemena u Somaliji, pa pripadnici ovih plemena sada žive u miru, a svoje oružje koje su koristili u međusobnim ubijanjima, sada su okrenuli prema krstaškim okupatorima, što nikako nije u interesu kako afričkih tako i zapadnih krstaša, zbog čega su ovi drugi naoružali prve i poslali ih u Somaliju kako bi iznova uspostavili haos i nasilje.

Uspostava Šerijata je uspjela da eliminiše okove terora i da povrati osjećaj stabilnosti koji je dugo bio odsutan u somalijskom društvu. Pod vlašću mudžahida slabi više ne očajavaju, a utjecajni nemaju nadu za nepravdom!

Pošto je Šerijat sveobuhvatni sistem vladanja, narod je ubjeđen da niko od ljudi nije iznad zakona, niti je bilo ko imun na sudski progon, pa ni mudžahidi. To je rezultat ovog pravednog sistema koji je narodu donio visok stepen sigurnosti i stabilnosti, dok je mudžahidima donio najvredniji poklon – povjerenje naroda!

Međutim, islamski šerijat uprkos mnogim vrlinama, ima svoje neprijatelje. U prvom redu su afričke krstaške snage iz Etiopije, Kenije, Ugande i Burundija, koje u sastavu misije AMISOM, blagoslovljene od strane UN-a, vrše teror nad somalijskim narodom, a sve pod izgovorom „uspostave reda u državi”. Ove krstaške snage, naoružane i finansirane od strane krstaša sa Zapada, imaju svoje saveznike među somalijskim otpadnicima i licemjerima, u prvom redu „gospodarima rata”, sekularistima, demokratama, komunistima, ali i onima koji sebe pripisuju islamu od ekstremnih sufija i ihvanija (prošli kao i aktuelni somalijski marionetski predsjednik su ihvanije).

Među žestokim oponetima somalijskih mudžahida su i pripadnici dvije sekte, koja jedan u odnosu na drugu stoje na dijametralno suprotnim stanovištima, ali su po pitanju neprijateljstva prema mudžahidima jedinstveni, a to su murdžije i haridžije. Dok haridžije izlaze sa svojim proglasima o tekfiru somalijskog džihadskog pokreta „Eš-Šebab”, dotle murdžije isti taj pokret nazivaju tekfirovskim, a istina je da su i jedna i druga sekta samo produžena ruka Iblisa, kojom ovaj prokletnik širi zablude među muslimanima. A mudžahidima, i da nemaju druge potvrde o ispravnosti svog puta, dovoljno je samo to što ih sljedbenici zabludjelih sekti napadaju.

Prvi dio serije dokumentaraca pod imenom „Pod sjenkom Šerijata” prikazuje stvarni život pod vlašću islamskog zakona – Šerijata. Ovaj video je namijenjen svim ljudima svijeta, a posebno muslimanima koji su redovno bombardovani fabrikovanim izvještajima o „zločinima i negativnostima” Šerijata. Propaganda na Zapadu je postala moćno sredstvo kojim se iskrivljuje slika islama kod nemuslimana, ali i kod muslimana. Uzrokom ove propagande, veći dio svijeta na islamski šerijat gleda kao na opasnost i zlo.

Među mnogim predrasudama o Šerijatu, prednjači zabluda da islamski zakon ograničava ljudske slobode, te da žena u islamskom društvu nema nikakvog prava niti ulogu. Ali, da li Šerijat zaista ugrožava ljudska prava, kao što to govore oni koji širom svijeta siju smrt i haos? Da li su žene u Šerijatu potlačene kao što to zapadni mediji tvrde ili su oslobođene od okova zapadnih demokratskih „vrijednosti” koje degradiraju ženu?

U cilju razbijanja svih mitova i pogrešnih ubjeđenja o Šerijatu, posijanih od strane zapadnih medija, somalijska produkcijska kuća „Al-Kataib” je snimila serijal izuzetnih video dokumentaraca o uspostavi Šerijata u Somaliji navodeći pravo činjenično stanje u oblastima koje su bile pod kontrolom somalijskih mudžahida. Prvi dio ovog izuzetnog dokumentarca možete pogledati ispod.

(Put vjernika)

Ključne riječi: {tortags,4165,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz