“Historijski pregovori” izmedju talibana i afganistanske vlade su – laž!

Popularno na sajtu

Globalni mediji ovih dana bruje o “historijskim pregovorima” koji se vode između talibana i afganistanske marionetske vlade.

Međutim, ovi pregovori su još jedna u nizu spletki iz CIA kuhinje koju izvršava pakistanska tajna služba ISI, pod medijskim pokroviteljstvom globalnih cionističkih medija i njihovih satelita.

Naime, ove medijske navode je negirao glasnogovornik Političkog ureda talibana u Kataru, dr. Neim Vardak, rekavši da je pakistanski ISI kidnapovao neke od talibana i predstavio ih legitimnim pregovaračima.

Vijest o navodnim mirovnim pregovirma u režiji pakistanske vlade je negirana na zvaničnom sajtu Islamskog Emirata Afganistana u članku pod nazivom: “Pakistaski rulet – mirovni pregovori uz posredovanje Pakistana”, vidi članak ovdje.

U pomenutom članku se negira da su ti pregovori vođeni između zvaničnika talibana i vlade, već navodi da su prisutni “pregovarači” predstavljaju samo sami sebe, i da nisu nikakvi zvaničnici talibana, kako su mediji izvjestili.

Aktivisti dobro upućeni u dešavanja u Afganistanu i Pakistanu navode da “zvaničnici talibana” koje je Pakistan doveo za pregovarački sto sa marionetskom vladom su prisiljeni od strane pakistanske vlade da prisustvuju pregovorima.

Zapravo, prema Mirwaisu Afganiju, uglednom afganistanskom aktivisti bliskom talibanima, prisutni “talibani” Mullah Dželil i Mullah Razzaq koji su “pregovarali” sa afganistanskom marionetskom vladom u Pakistanu su još odavno napustili pokret Talibana i sada žive u pakistanskom gradu Karačiju (vidi post ovdje).

Dakle, vijest o navodnim pregovorima je negirana od strane zvaničnog glasila talibana (Shahamat), od aktivista muslimana upućenih u dešavanje i od glasnogovornika Političkog ureda talibana u Kataru.

Međutim, cionistički mediji i oni koji se pozivaju na njih, u svojim spletkama protiv talibana i muslimana, i dalje uporno forsiraju vijest da su zvaničnici talibana ti koji su učestvovali na pregovorima, optužujući Put vjernika, koji odbija navode cionističkih medija, za laž i nazivajući nas čak medijem bliskim sekularistima i demokratama, nas koji uzimamo vijesti od muslimana i zvaničnih džihadskih medija, dok oni prenose vijesti od cionističkih i otpadničkih izvora kao što je pakistanska vlada. Šta li su onda oni, ako smo mi bliski demokratama i sekularistima, Allah nas sačuvao toga!?

VU lazi
Vijesti ummeta – prenošenje lažne vijesti i optužbe na račun Puta vjernika

Allah je dovoljan Sudija robovima svojim!

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz