Nastranosti Karzaijeve vlade

Popularno na sajtu

Hama Sultani, predstavnik Gazni provincije u Karzaijevom Vijeću poslanika, izjavila je 14. juna 2011. godine da već neko vrijeme u svojoj kući ugošćuje vođu Islamskog Emirata zajedno sa 12 vodećih komandanata Islamskog Emirata i da je ona zahtijevala od vođe rješenje afganistanske krize mirnim pregovorima sa Karzaijevom administracijom.

Ona tvrdi da se vođa složio s njenim miroljubivim idejama i da on sada očekuje odgovor Karzaijevog parlamenta, i u tu svrhu on trenutno boravi u njenoj kući. Ko god sumnja u njenu priču, može otići njenoj kući da svojim očima vidi vođu Islamskog Emirata.

Hama Sultani je ovu izjavu iznijela pred vijećem izaslanika i velikim brojem dopisnika, novinskih agencija i novinara, i izjavila je kako je 12 puta morala ići u predsjedničku palaču da odnese pismo vođe Islamskog Emirata upućeno Karzaiju, međutim Karzai to nije prihvatao jer nije vjerovao u njene izjave. Izjave Hame Sultani su podigle veliku buku u medijima i lokalnim i satelitskim mrežama, koje su emitirale više intervjua s njom na ovu temu. Ona tvrdi da je ugostila emira muslimana i 12 komandira u svojoj kući.

Uticaj ovih fantastičnih komentara je bio toliki da je Islamski Emirat bio primoran da izda saopštenje i ove smiješne glasine proglasi lažima. Ali počinitelj ovih laži je uporan u svojim glasinama, i odbija saopštenje Islamskog Emirata.

Kada ju je novinar upitao o njenoj povezanosti sa vođom pokreta, ona je odgovorila da ga je upoznala preko Abdul Besira, koji je također izaslanik u parlamentu iz Kunduz provincije. Ona tvrdi da je prethodno pomenuta osoba bio jedan od lidera Talibana u Afganistanu za vrijeme pokreta otpora, te da je se kasnije između njih stvorilo veliko poznanstvo tako da on sada živi s njom u njenoj kući u prijestolnici.

Hama Sultani, koja je inače šija i žena u četrdesetim godinama, držala je medije zauzetim njenim ludim izjavama skoro tri sedmice i još uvijek tvrdi da lider talibana živi kod nje u svrhu miroljubivih razgovora sa Karzaijevom vladom, ali to Karzaijev parlament ne želi.

Ono što je još čudnije od ovoga je grupa parlamentarnih poslanika protiv kojih je iznijet nalog za isključenje iz Komore poslanika zbog njihove prevare na parlamentarnim izborima 2011. godine i koji su se zabarakadirali u zgradu parlamenta, i sa njima još 140 njihovih naoružanih pristalica, kako bi se odbacila odluka o prevari koja je donešena. Naoružana grupa poslanika!!! Predvođeni su od strane Zahera Kadira, sebe nazivaju „braniocima zakona“ i na svojim sjednicama su prijetili vođi marionetskog parlamenta, Karzaiju, koga su nazvali američkim agentom i kršiocem zakona.

Ovo su glupe i besmislene ideje članova Karzaijevog parlamenta, koje čine da se i djeca smiju njihovoj naivnosti i idiotizmu. Ovo su oni koji za sebe smatraju da rješavaju probleme u parlamentu (mirnim putem, op.PV) i sebe smatraju legalnim predstavnicima muslimanskog afganistanskog naroda.

Amerikanci su ti koji su donijeli ove lude ideje o parlamentu kroz namještene izbore na koje su Ujedinjene nacije potrošile 120 miliona dolara i angažovale 50 000 stranih vojnika da ih sprovedu, a svi lokalni i globalni mediji su iskorišteni da ih reklamiraju i promovišu.

Da, neprijatelji nameću odvratne i neozbiljne ljude islamskom narodu u namjeri da ih kupe za male pare i iskoriste u svrhu kolonijalizma kad i kako hoće, ne samo u Afganistanu nego, na žalost, širom islamskog svijeta.

Izvor: Shahamat.info

Prijevod: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz