IDIŠ-ov magazin Dabiq nazvao Džebhetun-nusru američkim saveznikom

Popularno na sajtu

Izišao je novi, 9. broj IDIŠ-ovog magazina Dabiq. I ovoga puta, centralna tema IDIŠ-ovog magazina je degradacija Al-Kaide, tj. Džebhetun-nusre kao i mentalna priprema sljedbenika za početak satanizacije Islamskog Emirata Afganistana, nakon što su postignuti zavidni rezultati sa satanizacijom Al-Kaide.

U jednom od prošlih brojeva, ovaj IDIŠ-ov magazin je nazvao šejhove Ebu Muhammeda Makdisija i Ebu Katadu Falestinija slugama taguta, a ovoga puta je Dabik otišao dalje u fantazijama tvrdeći da američki diplomata Džon MekKejn poziva na uspostavu zaštićene zone kako bi odbranili Al-Kaidu (Džebhetun-nusru) od “Islamske države”.

Da sramota po ovaj IDIŠ-ov medij bude veća, samo dva dana prije izlaženja ovog broja magazina, Amerika je bombardovala dvije baze Džebhetun-nusre u Halepu i Idlibu, ubivši pritom 14 Nusrinih vojnika.

Takodjer, vrlo je čudno da je IDIŠ-ovom mediju promakla opšte poznata činjenica da je Amerika do sada ubila 5 viskoh vodja Nusre uključujući glavnokomandujućeg vojnih snaga u Siriji (Ebu Humam Suri) i da je samo u zadnjih 6 mjeseci eliminisala skoro sve visoke vodje Al-Kaide na globalnom nivou:

– Jahja Gadan, drugi čovjek Al Kaide
– Šemsi Baša – jedan od najuticanijih muftija Al Kaide
– Ibrahim Rubejš – muftija jemenskog krila Al Kaide
– Haris en Nazari – visoki vodja jemenskog krila Al-Kaide
– Muhtar Ebu Zubejr – glavni vodja Eš-Šebaba, somalijskog krila Al-Kaide

te još drugih visokih vodja poput Ansija, Hatima i drugih.

Takodjer, u Dabiqu se provlači i teza da je Mulla Omer, vođa talibana, potencijalni američki saveznik u borbi protiv “Islamske države”.

Pored ostalih “poslastica” u ovom broju, Dabiq je donio i tekfir šejha Abdullaha Muhajsinija.

Ukratko, za ibreta je u kojoj mjeri zabluda i mržnja mogu obrukati nekoga!

Za sumnjičave, download link Dabiqa:

Napomena: Ovo nije odbrana Al-Kaide, već prikazivanje činjeničnog stanja i situacije medju džihadskim skupinama u pravom svjetlu kako muslimani ne bi bili obmanuti ničijom lažljivom propagandom.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz