IDIŠ pogubio trojicu svojih vođa zbog odbijanja borbe protiv džihadsko-oslobodilačkih snaga u Halepu

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Sirijski portal El-Dorar Al-Shamia, pozivajući se na svoje izvore na terenu, javlja da je IDIŠ pogubio trojicu svojih vođa saudijskog porijekla, zbog njihovog odbijanja da se bore protiv džihadsko-oslobodilačkih snaga na sjeveru provincije Halep gdje već mjesecima traje IDIŠ-ova ofanziva na to strateško područje u kojoj je IDIŠ postigao značajne napretke.

Vijest je potvrđena od strane mnogih aktivista koji ističu da su Abu Muawiya Jazrawi, Abdullah Al-Kahtani i Abu Abdul Aziz (IDIŠ-ove vođe) pogubljeni u gradiću Shahadi, u istočnoj Sirijskoj provinciji Hasaka. Pogubljeni su zbog nepoštivanja i neizvršavanja naredbi svog nadređenog (glavnog) emira koji im je u ovom slučaju naredio da napadnu muslimane.

Isti izvor dodaje da IDIŠ koristi novu taktiku u smaknućima svojih boraca (koji odbiju izvršiti naredbu svog emira ili pokušaju pobjeći) kao i zatvorenika tako što ih pošalje da kopaju vojne rovove u blizini zračne luke Dier ez-Zor gdje ih jednostavno eliminiše režimski snajperista.

Napomena: Fotografija u naslovu je ilustrativne prirode

Izvor: El-Dorar Al-Shamia

NOVO NA SAJTU

Hejjetu Tahriruš-Šam, Tahriru al-sham

Sirija: 8 muhadžirskih pokreta potvrđuje lojalnost komandi Tahriru-Šama

Više muhadžirskih jedinica i vojnih tijela koji aktivno operiraju u Siriji odnosno učestvuju u borbi protiv Assadovog kriminalnog režima izdalo je zajednički proglas pod...
homoseksualizam, pederstvo

Kako dolazi do pojave pederstva

PREPORUČUJEMO