IDIŠ pokrenuo nove napade na mudžahide u Halepu nakon što je izgubio grad Tel Abyad

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti sa terena javljaju da su snage IDIŠ-a pokrenule nove oštrije napade u smjeru grada Azaz i graničnog prijelaza Bab al-Salame nakon što su jučer izgubili bitku od komunističkih kurda za gradove Tel Abyad, Suluk i Al-Qantari, na sjeveru provincije Rakka.

Iako su Džebhetu Nusra i savezne džihadske skupine (izostavljajući FSA) poprilično utvrdile svoje pozicije i stabilizovale front u ovom području, ne može se garantovati da će se uspjeti odbraniti od IDIŠ-ovih hladnokrvnih nasrtaja.

Pošto IDIŠ posljednjih dana nije uspjeo ostvariti napretka sjeverno od grada Sawran gdje su džihadske skupine čak povratile selo Al Ball, pokrenuo je napade na područja južno i jugo-istočno od grada Mare’ gdje je zauzeo sela Qaramil, Wahsiyah i selo Halisah koje se nalazi nekoliko kilometara od grada Halepa.

Granična linija između IDIŠ-a i Assadovog režima u Halepu je duga preko 35 kilometara ali IDIŠ-u je izgleda važnije poraziti ”otpadnike i kafire” (kako oni nazivaju mudžahide) nego Assadove nusajrije.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme