IDIŠ pokrenuo nove napade na mudžahide u Halepu nakon što je izgubio grad Tel Abyad

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti sa terena javljaju da su snage IDIŠ-a pokrenule nove oštrije napade u smjeru grada Azaz i graničnog prijelaza Bab al-Salame nakon što su jučer izgubili bitku od komunističkih kurda za gradove Tel Abyad, Suluk i Al-Qantari, na sjeveru provincije Rakka.

Iako su Džebhetu Nusra i savezne džihadske skupine (izostavljajući FSA) poprilično utvrdile svoje pozicije i stabilizovale front u ovom području, ne može se garantovati da će se uspjeti odbraniti od IDIŠ-ovih hladnokrvnih nasrtaja.

Pošto IDIŠ posljednjih dana nije uspjeo ostvariti napretka sjeverno od grada Sawran gdje su džihadske skupine čak povratile selo Al Ball, pokrenuo je napade na područja južno i jugo-istočno od grada Mare’ gdje je zauzeo sela Qaramil, Wahsiyah i selo Halisah koje se nalazi nekoliko kilometara od grada Halepa.

Granična linija između IDIŠ-a i Assadovog režima u Halepu je duga preko 35 kilometara ali IDIŠ-u je izgleda važnije poraziti ”otpadnike i kafire” (kako oni nazivaju mudžahide) nego Assadove nusajrije.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme