Izet Hadžić, stanovnik sela Ošve, o novim medijskim nasrtajima na muslimane ovog sela

Popularno na sajtu

Bh. mediji, a među prvima Avaz, prenijeli su članak britanske obavještajne službe objavljen u Mirroru o “teroristima koji kupuju zemlju u BiH”, spominjući selo Ošve i “muslimanskog vođu” Izeta Hadžića.

“Muslimanski vođa Izet Hadžić, koji je uhapšen u akciji SIPA, službe sigurnosti BiH, takođe ima imovinu u ovom selu, kao i mnogi drugi koji su otišli da se bore u Siriju i Irak”, kaže se u članku objavljenom u nedjelju na Avazovom sajtu (link do članka ovdje).

Avaz i “sigurnosne službe” čiji izvještaj prenosi, i ovoga puta su namjerno “pogrešili” te izvijestili da je Izet Hadžić uhapšen, iako nije.

Administracija Puta vjernika je u Inbox dobila poruku od Izeta Hadžića, koju ovom prilikom objavljujemo u cijelosti:

“Došla je istina nestalo je laži, laž zaista nestaje. Po ko zna koji put lažna mašinerija Dnevnog Avaza prenosi od tamo neke Britanske agencije, kako je uhapšen Izet Hadžić u akciji Sipe. Na njihovu žalost i žalost Britanske obavještajne službe čije je auto juče u prijepodnevnim satima puzalo kroz Ošve, javljam se iz Ošava, zdrav i čitav hvala Allahu putem novinskih agencija koje se ne bave lažnim prenošenjem informacija. Nije bilo hapšenja ni privođenja. Koristim priliku da uredništvo Dnevnog avaza i bilo koje drugo, pozovem na kahvu u “terorističkom kampu” u Ošvama, pa da se jednom kao sve ostale novinske agencije uvjere da ova igra više nema težinu kakvom je žele prikazati. Želim napomenuti da mi niste pokvarili Bajramske praznike niti slast ibadeta iz Ramazanskih noći, pozivam vas da se zajedno sa lica mjesta javno oglasimo pred narodom ja Izet Hadžić i vaši predstavnici iz Dnevnog Avaza. Biće ono što Allah hoće da bude, a neće biti onako kako bi vi voljeli da bude.

Hadžić Izet, Ošve, Maglaj”

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz