Izvještaj Europola: Svi teroristi su muslimani….osim 99.6% koji nisu

Popularno na sajtu

Svjedoci smo da globalne mračne sile putem svojih medija vrše konstantnu satanizaciju muslimana izmišljanjem raznih optužbi, između ostalog i proturanjem teze da su svi teroristi muslimani, ili bar, da je većina njih.

O kakvoj se medijskoj podmetačini radi, jako dobro možemo vidjeti na osnovu izvještaja o terorizmu kojeg je objavio Europol¹. Rezultati govore suprotno tvrdnji da su “(gotovo) svi muslimani teroristi.”

Slijedi dio članka objavljenom na sajtu LoonWatch.

Islamofobi populariziraju tvrdnje da “nisu baš svi muslimani teroristi, ali da su svi teroristi muslimani.” Uprkos tome što ova ideja postaje aksiomatična u nekim krugovima, ona jednostavno nije činjenična. U mom prethodnom članku pod nazivom “Svi muslimani su teroristi…. osim 94% koji nisu”, koristio sam zvanične FBI podatke da bi pokazao da samo 6% terorističkih napada na američko tlo od 1980. do 2005. su izveli “islamski ekstremisti”. Ostalih 94% su od drugih grupa (42% Latinoamerikanci, 24% ekstremne ljevičarske grupe, 7% ekstremni židovi, 5% komunisti i 16% sve ostale grupe).

No, što je sa preko bare? Podaci prikupljeni od strane Europola jačaju moj argument još više. Europol objavljuje godišnji izvještaj pod nazivom EU izvještaj o situaciji i trendu  terorizma. Na njihovom zvaničnom vebsajtu, možete pristupiti izvještajima iz 2007, 2008 i 2009. (Ako iko može naći ranije izvještaje od ovih, molim vas obavjestite me tako da možemo uključiti i te također).

Rezultati su potpuni, i dokazuju odlučno da nisu svi teroristi muslimani. Ustvari, nevjerovatnih 99.6% terorističkih napada u Evropi su izvele nemuslimanske grupe; dobrih 84.8% napada su izvele separatističke grupe potpuno nevezane za Islam. Ljevičarske grupe čine 16 puta više terorizma od radikalnih islamističkih grupa. Samo mizernih 0.4% terorističkih napada od 2006. do 2008. se mogu pripisati “ekstremnim muslimanima”.

Ovdje su zvanične tabele priložene u izvještajima…

Za 2006.

20063b

 

Za 2007.

2007b

 

Za 2008.

20081b

 

Bacimo li samo pogled na te tabele je dovoljno da saznamo koliko je apsurdna izjava da su “svi teroristi muslimani.” Ta izjava nije ni blizu istine. Ako sastavimo podatke, dolazimo do ovoga:

barchart-copy-502x502-custom

Za razumom obdarene dovoljno.

(Put vjernika)

Podatke iz Europolovog izvještaja možete naći na web lokaciji: http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz