Categories:

Jordanski obavještajci – čuvari kokoši majke šejha Makdisija

Objavljeno / ažurirano:

Jordanski obavještajci 24 sata nadziru i prate šejha Ebu Muhammeda el-Makdisija. Tri do četiri auta opkoljavaju kuću šejha Makdisija sa svih strana i prate ga čak i kada odlazi do džamije radi obavljanja namaza. Puno ljudi nije moglo povjerovati sve dok se svojim očima nije uvjerilo u istinost ovog događaja. Jordanska vlada troši na hiljade dinara[1] samo zbog praćenja i nadzora šejha Makdisija.


Jedan od braće bliskih šejhu kaže da je šejh Makdisi upitan: Zar tebi i tvojoj familiji ne smeta ovakav postupak od strane jordanskih obavještajaca koji vas danonoćno prate i nadziru, pa je šejh odgovorio: ”Što se mene lično tiče, to mi ne smeta jer se za ovaj njihov postupak vezalo puno koristi. Prva od tih koristi jesta ta što se pred mojom kućom smanjila gužva, konkretno od strane gostiju koji mi troše vrijeme bez ikakve koristi. Takvi su nestali od kako su se obavještajci pojavili, tako da mi je ostalo vremena kojeg mogu iskoristiti. Sada me posjećuju samo oni koji me vole i koji se ne obaziru na ovakvu situaciju.


Od tih koristi, a nije svakako zadnja, jeste i ta što obavještajci čuvaju kokoške moje majke od lopova. Jedne prilike mi se majka požalila na ovaj nadzor i prismotru, pa sam joj rekao: Zar se nisi ranije žalila kako ti je ukraden pijevac i kokoši? Da – odgovorila je majka. Dobro – rekoh – od kako su došli ovi obavještajci, da li ti je ukradena ijedna kokoš? Ne – odgovori majka. Eto – rekoh joj – onda ih smatraj čuvarima tvojih kokoši od lopova kojih je nestalo nakon dolaska obavještajaca.”

Izvor: muslm.net


[1] Misli se na jordanski dinar (1 jor. dinar = 1.1 euro)

NOVO NA SAJTU

Napeta situacija oko Idliba: Truska uzvraća udarac, NATO dao podršku Turskoj,...

0
Zbog pogibije 33 turska vojnika u ruskom napadu na tursku postaju u Idlibu odnos između Turske i Rusije je dodatno eskalirao. Iako turski zvaničnici to...

Preporučeni sadržaj

VALENTINOVO – DAN BLUDA I NEMORALA

0
Kršćanski (gregorijanski) vjerski kalednar je tokom godina svoga razvoja obogatio svoj sadržaj sa mnogo različitih paganskih praznika i kršćanskih slavlja koji odvraćaju čovjeka od...

Islamske teme