Jordanski obavještajci – čuvari kokoši majke šejha Makdisija

Objavljeno / ažurirano:

Jordanski obavještajci 24 sata nadziru i prate šejha Ebu Muhammeda el-Makdisija. Tri do četiri auta opkoljavaju kuću šejha Makdisija sa svih strana i prate ga čak i kada odlazi do džamije radi obavljanja namaza. Puno ljudi nije moglo povjerovati sve dok se svojim očima nije uvjerilo u istinost ovog događaja. Jordanska vlada troši na hiljade dinara[1] samo zbog praćenja i nadzora šejha Makdisija.


Jedan od braće bliskih šejhu kaže da je šejh Makdisi upitan: Zar tebi i tvojoj familiji ne smeta ovakav postupak od strane jordanskih obavještajaca koji vas danonoćno prate i nadziru, pa je šejh odgovorio: ”Što se mene lično tiče, to mi ne smeta jer se za ovaj njihov postupak vezalo puno koristi. Prva od tih koristi jesta ta što se pred mojom kućom smanjila gužva, konkretno od strane gostiju koji mi troše vrijeme bez ikakve koristi. Takvi su nestali od kako su se obavještajci pojavili, tako da mi je ostalo vremena kojeg mogu iskoristiti. Sada me posjećuju samo oni koji me vole i koji se ne obaziru na ovakvu situaciju.


Od tih koristi, a nije svakako zadnja, jeste i ta što obavještajci čuvaju kokoške moje majke od lopova. Jedne prilike mi se majka požalila na ovaj nadzor i prismotru, pa sam joj rekao: Zar se nisi ranije žalila kako ti je ukraden pijevac i kokoši? Da – odgovorila je majka. Dobro – rekoh – od kako su došli ovi obavještajci, da li ti je ukradena ijedna kokoš? Ne – odgovori majka. Eto – rekoh joj – onda ih smatraj čuvarima tvojih kokoši od lopova kojih je nestalo nakon dolaska obavještajaca.”

Izvor: muslm.net


[1] Misli se na jordanski dinar (1 jor. dinar = 1.1 euro)

NOVO NA SAJTU

video

U odbranu naših sestara koje nose nikab | Šejh Ahmed Džibril

Šejh dr. Ahmed Musa Džibril govori o onima koji ismijavaju muslimanke koje nose nikab. Jako poučno.

Preporučeni sadržaj

Turska ofanziva u Siriji

Žestoke borbe turske vojske i kurdskih snaga na granici

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da su turske snage u okviru operacije „Izvor mira“ na sjeveru Sirije do sada izvele napade na 181 metu...

Islamske teme