Kina najavila nastavak svoje genocidne politike prema ujgurskim muslimanima

Bivši zatočenici opisali su ustanove u Xinjiangu kao "indoktrinacijske kampove", koji su dio kampanje brisanja ujgurske kulture i religije.

Popularno na sajtu

Komunistička Kina je saopštila da će nastaviti sa sprovođenjem terorističke politike koncentracionih logora spram ujgruskih muslimana u okupiranom Istočnom Turkistanu, muslimanskoj zemlji koja je danas pod kineskom okupacijom pod zvaničnim nazivom Xinjiang.

Kako bi prikrila svoj terorizam prema muslimanima, Kina ove logore naziva “obukom” ujgurskih muslimana u sklopu tzv. “centara za stručno osposobljavanje”, kako ih je nazvala.

Saopštenje je uslijedilo nakon što su u javnost procurili vladini dokumenti koji sadrže detalje o kontroli i nadzoru koji Peking provodi nad Ujgurima u Xinjiangu i nakon što je američki Kongres odobrio nacrt zakona koji poziva na uvođenje sankcija pojedinim kineskim zvaničnicima koji su direktno povezani s ovim slučajem.

Kineska vlada pokrenula je propagandnu kampanju s ciljem da opravda svoju zločinačku kampanju.

Naređenje: Budite bez milosti

U naredne korake koje će vlada Xinjianga poduzeti spada “nastavak svakodnevne obuke i edukacije za seoske kadrove, članove ruralnih stranaka, poljoprivrednike, stočare i nezaposlene”.

Ovo u praksi znači: privođenje muslimana u koncentracione logore i prisiljavanje na prinudni robovski rad u kineskim fabrikama, u kojima veliki broj Ujgura umire usljed iscrpljenosti i raznih bolesti koje dobiju zbog rada bez sredstava za zaštitu.

Povjerljivi dokumenti do kojih je došao Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara, a objavilo ih je 17 medijskih kuća širom svijeta krajem novembra, govore o strogom sistemu koji je usvojen u “pritvorskim centrima”, tj. koncentracionim logorima u Xinjiangu te kako Peking kontrolira svaki detalj života u kampovima, u kojima je zatvoreno skoro milion Ujgura i pripadnika drugih manjina, uglavnom muslimana.

Američki list The New York Times također je objavio sredinom prošlog mjeseca informacije, na osnovu više od 400 stranica kineskih internih dokumenata, prema kojima je kineski predsjednik Xi Jinping naredio zvaničnicima da “budu bez milosti” u suprotstavljanju separatističkim i ekstremističkim tendencijama.

Na tvrdnje kineskih komunističkih terorista da se radi o “centrima za stručno osposobljavanje”, grupe za ljudska prava i strani mediji također su izvijestili da službeni dokumenti i satelitske snimke pokazuju da se objektima upravlja i da su opremljeni poput zatvora.

Kina je zadnjih godina u svom genocidu protiv muslimana daleko prevazišla najislamofobnije vlade i narode svijeta.

Neke od genocidnih kineskih mjera protiv muslimana i islama su (klikni na link za više):

Detaljnije o kineskom terorizmu protiv muslimana pratite na linku.

(Put vjernika i agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz