KO SU PRAVI TERORISTI?

Popularno na sajtu

Šejh Ebu Džibril u svome predavanju ističe da Amerika izraz „terorizam“ koristi kao instrument dnevne politike za ubijanje i ugnjetavanje njenih oponenata među muslimanima. Rat protiv terorizma je postao novim terorom za cijelo društvo, pogotovo za muslimane koji pozivaju u islam i koji rade na uspostavljanju šerijatskih propisa u svakodnevnom životu.

Šejh je pojasnio da ne postoji nikakva veza između džihada i terorizma. Prema njegovim riječima, potrebno je znati da postoji i takozvani državni terorizam, koji može izvršavati država ili određena pravna institucija.

Šejh (ustadz) Ebu Džibril podržava gore navedeni stav; Amerika svakodnevno sprovodi državni terorizam. Lista američkih zlodjela je predugačka, što potvrđuje činjenicu da je Amerika pravi terorista, kaže Ebu Džibril. Amerika je uz pomoć njenih saveznika nametnula sankcije Iraku, poslije Drugog golfskog rata, 1991. godine. Od posljedica sankcija umrlo je najmanje 1,5 miliona ljudi, uglavnom muslimana, ne računajući veliki broj osakaćenih ljudi zbog masivnih bombardovanja od strane udruženih vojnih sila u Drugom golfskom ratu.

Slično se dogodilo i u drugim muslimanskim zemljama, kao što su Afganistan i Palestina. Ustvari, slučaj muslimanske države Palestine, koju je Izrael okupirao 1948. godine uz blagoslov Amerike i njenih saveznika, još jedan je dokaz da je Amerika pravi terorista. Izraelski teroristički napadi na muslimane Palestine još nikada nisu osuđeni1, očigledno zbog toga što Amerika njeguje i podiže Izrael. Amerika finansijski pomaže Izrael sa oko tri milijarde američkih dolara godišnje. Ovdje nije uključena pomoć u naoružanju, koje se koristi za teroriziranje golorukih Palestinskih muslimana.

Na završetku njegovog predavanja, Ebu Džibril je zaključio da su teror i terorizam u definiciji međunarodnog prava, tj. UN-a, koji predstavlja Ameriku i ostale supersile, ustvari rat protiv islama i islamskog ummeta, pogotovo rat protiv onih muslimana koji žele da slobodno žive sa tewhidom2, da brane one koji žive sa tewhidom i da implementiraju Allahove propise u svojim životima.

Ustadz Arifin Ilham u svome zaključku dodaje da neprijatelji islama namjerno provociraju, predstavljajući džihad terorizmom, kako bi ga muslimani zamrzili i izbjegavali. Šejh savjetuje muslimanima da ne gube moral zbog izrugivanja i kritikovanja, jer su oni pobornici uspostavljanja islamskih propisa i dostavljanja istine, i da budu uvjereni u Allahovo obećanje u sljedećem Kur'anskom ajetu (u prijevodu značenja):

O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne, – pa, Allah će sigurno mjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovu putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koji On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve.” (El-Maide, 54. ajet) 

Allah zna najbolje!

Izvor: www.prisonerofjoy.blogspot.com

Sa engelskog prevela: Emetullah Umm Nura1. od strane Amerike, op.prev.

2. da istinski obožavaju Allaha, op.prev.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

%d bloggers like this: