Koliko Bošnjaka može biti u džamijama po Dodiku?

Popularno na sajtu

“A nema ni riječi o punim džamijama mladih kao ni o sigurnosti BiH, niti da probosanci ne mogu tolerisati manjinu, Srbe i Hrvate da odlučuju”, naveo je Dodik sramno, komentarišući izvještaj visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Za one koji ne znaju, u najnovijem izvještaju visokog predstavnika iznesene su najdirektnije optužbe na račun Milorada Dodika, kojeg je Schmidt pomenuo (ima onih koji su brojali) čak 61 put.

Bošnjaci nisu narod, a što ih je manje, to bolje, po Dodiku

I ne, naravno, ne odgovara Milorad Dodik visokom predstavniku, niti mu je to namjera. Prvi u Srba u entitetu Republika Srpska i ovaj put bavi se svojim omiljenim hobijem, koji mu postaje rutina, opredjeljenje i zanimanje, a to je klasični neonacizam i rasizam.

Nakon što je, ima tome, kazao u eter kako mu ezan sve sa hodžom u banjalučkim džamijama “arlauče“, nakon što je Potočare – ishodište genocida – prvo nazvao “običnim vojnim grobljem“, pa odmah potom kazao da se tamo ukopavaju “prazni tabuti“, nastavio je Dodik sa zastrašujućom retorikom sve do danas.

Za njega Bošnjaci odavno nisu narod, za njega je to “nepostojeća nacija“, pa je nekako u toj profašističkoj mitomaniji postalo posve logično da taj “(nepostojeći) narod”, šta radi – prijeteće puni svojim tijelima džamije.

Pa bi onda, shodno narečenoj himlerovskoj logici svijet bio najsretnije mjesto kad bi bilo što manje muslimana, Bošnjaka i džamija. Nije da se Dodik nije ugledao i pozvao na genocidne osnivače entiteta, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Sramno!

(Al Jazeera)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz