Komunizam i demokratija imaju isto prljavo lice

Popularno na sajtu

Prošle srijede, 18. septembra 2013, vlada Holandije je objavila listu koja je sadržavala 5000 nevinih Afganistanaca koji su ubijeni od strane komunista prije nekih 30 godina sa velikom okrutnošću i brutalnošću, ali njihove porodice i rodbina nisu bile sigurne da su njihovi staratelji i djeca ubijeni od strane komunista i još su čekali povratak njihovih nestalih rođaka.

Ovu listu, poznatu kao lista smrti, pripremila je institucija iz Holandije koja sprovodi istraživanja o ratnim zločinima. Ova lista, objavljena na osnovu potvrđenih i autentičnih dokaza, sadrži imena otprilike oko 5000 Afganistanaca koji su uhapšeni od tadašnje komunističke obavještajne agencije (AGSA) tokom 1978. i 1979. i kolektivno upucani u tmini noći nakon čega su buldožderima zakopani zajedno sa ranjenima, koji nisu ubijeni trenutno ali koji su zakopani živi.

Ova lista je pripremljena na osnovu ispovjesti Amanullaha, komuniste koji živi u Holandiji, nekih dokumenata objavljenih od strane Afganistanca Mir Wais Wardaka, tokom 2000. i 2001. i svjedočenja drugih očevidaca.

Amanullah je 1992. godine izbjegao u Holandiju nakon kolapsa brutalnog i divljačkog komunističkog režima. Vrijedi spomenuti da je ova okrutna osoba doživjela iznenadnu smrt 2012. godine i odgovaraće pred Allahovim sudom za prolijevanje krvi desetaka hiljada nevinih šehida (inšaAllah).

Prema ovom istraživanju, komunisti su ubijali svakog Afganistanca koji je bio protiv njihove ideologije, da li on bio fundamentalist, kako su govorili, ili mislioc, student ili obični službenik, vojni oficir  ili obični vlasnik prodavnice. Svi oni su bili “zli” jer nisu bili spremni prihvatiti njihovu devijantnu ideologiju koja je zasnovana na nevjerovanju u Allaha Uzvišenog.

Ovaj historijski zločin dokazuje  da su komunisti bili neprijatelji cijelog afganistanskog naroda zbog njihove (komunističke) dekadentne ideologije i iskvarenog vjerovanja radi čega su doživjeli suprostavljanje i otpor cijele nacije. Oni nisu bili samo protiv vjerskih učenjaka, oni su ubijali svakoga ko nije bio spreman da se preda zlokobnim Lenjinovim mislima i ideologiji, da li bio on doktor ili inžinjer ili neki drugi službenik.

Vrijedi spomenuti da je ova lista koja sadrži 5000 osoba manji primjer od desetaka i stotina hiljada nevnih civila koji su brutalno ubijeni od strane komunističkog marionetskog režima za dobrobit stranaca (Rusa, op.pv). Holandski advokat, Base Burger, kaže da su im tokom istraživanja i istrage, očevici rekli da postoji još jedna lista od 12 000 zarobljenika koji su pogubljeni od strane komunista.

Iako su komunisti zubima i noktima pokušavali da preobrate afganistanski pobožni i mudžahidski narod iz svetog islamskog vjerovanja i dostojanstvene afganistanske kulture u sekularnu i njima-nepoznatu kulturu to je bilo uzalud. Rečeno je da svaka plima ima oseku; ali su ovo ustvari bili razarajući valovi nevine krvi onih nepoznatih šehida koji su zapljusnuli crvenu zgradu komunizma unutar Moskve, i koji su raspršili Sovjetsku uniju i odnijeli njihove marionete kao pepeo iz afganistanske zemlje koja voli džihad.

Na žalost, neki od bivših komunista su našli način da se vrate u herojsku i džihadsku zemlju Afganistanaca pod plaštom američke invazije. Oni su klevetali afganistanski mudžahidski narod da ga podržava Zapad (u borbi protiv Rusa u ratu 1979-1989.) ali cijeli svijet gleda da protiv svih Lenjinovih pravila i principa, oni igraju u rukama američkih imperijalista (tj. oni koji su tvrdili da afganistanske mudžahide u Prvom afganistanskom ratu (1979-1989) podržava Amerika i Zapad, sada ratuju na strani Amerike protiv mudžahida, op.PV) .

To dokazuje da komunisti nemaju poštovanja niti za vjeroispovijest afganistanskih naroda, niti za kulturu, ni zemlju niti domovinu. Oni nemaju neki životni sistem niti osnovne principe također. Komunisti su uzdizali parolu doma, odjeće i hljeba koja je podržana od Sovjetske unije ali kada je Unija propala, nisu imali ništa da dostave narodu.

Možemo reći da su jučerašnji i današnji komunisti kao dvije strane istog novčića s obzirom na njihovo brutalno ponašanje sa zatvorenicima. Karzajijevi ljudi tretiraju zatvorenike veoma nemilosrdno i brutalno tokom ispitivanja baš kao komunisti prije, i oni su ubili stotine potlačenih potomaka našeg mudžahidskog naroda. Da Islamski Emirat nije pokazao odmazdu i da nije kaznio krivce, današnji karzajievci bi bili mnogo gori od jučerašnjih komunista.

Dok se suosjećamo sa cijelim afganistanskim narodom posebno djeljeći tugu i poglede porodica i rođaka svih tih nevinih  šehida, pozivamo naš hrabri narod i cijeli svijet, koji podržavaju pravdu, da povuku preostale ubice ovih stotina hiljada nevinih Afganistanca na sud pravde i da ih kazne za nehumane zločine. Isto tako mi pozivamo sve regionalne ili međunarodne organizacije za ljudska prava da obrate ozbiljnu i sveobuhvatnu pažnju u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravilima i propisima na sve one zatvorenike koji leže bez suđenja u zatvorima okupatora i njihove marionetske administracije, da li oni bili u Gvantanamu, Bagramu, Pul-i-Čarkiju i bilo kojem drugom zatvoru.

Izvor: Shahamat.info zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz