Categories:

Militanti lojalni Khalifi Haftaru nastavljaju kršiti primirje u Tripoliju

Nelegitimne snage sa istoka Libije tako su dogovoreno primirje kršile tokom i neposredno nakon međunarodne mirovne konferencije koja je jučer održana u Berlinu

Objavljeno / ažurirano:

Nelegitimne snage s istoka Libije koje predvodi Khalifa Haftar granatirale su naselja u okolini Tripolija i na taj način prekršile primirje, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako su sukobljene strane u Libiji obećale na jučer održanoj Berlinskog konferenciji da će se na terenu održati primirje, zvukovi eksplozije i dalje odjekuju iz glavnog grada Tripolija.

Glasnogovornik snaga lojalnih međunarodno priznatoj Vladi nacionalnog jedinstva Libije Abdulmalik al-Medeni, potvrdio je za AA da Haftarove snage nastavljaju da bombarduju južne dijelove Tripolija i na taj način krše primirje.

Haftarove snage su i u nedjelju kršile primirje granatirajući regiju Hallalat koja se također nalazi južno od centra Tripolija i Selahaddin. Meta napada bio je i naftni tanker koji se zapalio, a iznad Tripolija se izdigao gusti crni dim.

Agencije

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme