MUSLIMANI SIRIJE KRVARE: HITAN APEL ZA POMOĆ NARODU SIRIJE! (+VIDEO)

Popularno na sajtu


O muslimanu, o ti koji nosiš svjetlo upute Gospodara svjetova, dok ovo čitaš nad tvojom braćom i sestrama u blagoslovljenom Šamu (Siriji) se sprovodi genocid. Dok ovo čitaš podivljale horde šiitsko-alevijskih pagana izvode svoj „sveti“ ritual masakriranja „nasibija“, kako šijje pogrdno nazivaju muslimane.

Šiitsko-alevijske zvijeri su već počele sa sistematskim „čišćenjem“ Homsa, izvodeći pred očima svijeta masakr nad njegovim stanovnicima i istovremeno pojačavajući svoju pagansku žestinu prema muslimanima u mnogim drugim gradovima. Dok muslimani mnogih opsjednutih gradova Sirije ummetu i licemjernoj svjetskoj zajednici šalju svoje posljednje vapaje za pomoć, šiitsko-alevijski mušrici, ohrabreni podrškom Irana, Kine i Rusije, te šutnjom ummeta i licemjernog Zapada, nemilosrdno ubijaju bespomoćnu muslimansku djecu, žene i nenaoružane demonstrante.

Pogledajte današnji video snimak iz grada Rastana u Siriji, gdje su muslimani izašli na mirne demonstracije kako bi iskazali svoje protivljenje svirepom režimu. U toku demonstracija, demonstranti, mahom maloljetna djeca i omladina, bivaju pogođeni minobacačkom granatom terorističkih Asadovih režimskih snaga. Granata je iza sebe ostavila beživotna tijela nedužne djece i mladića.

Snimci genocida kojeg šiitsko-alevijski mušrici izvode nad bespomoćnim muslimanima Sirije šokoraju svako ljudske biće, a sve muslimane neumitno tjeraju na razmišljanje o “bratstvu sunija i šijja”, kojeg šiitski misionari na našim prostorima deklarativno izjavljuju prema sunijama, a isto to bratstvo potvrđuju i najveći tzv. vjerski autoriteti muslimana na ovim prostorima. Nadamo se da će ovakvi snimci biti uzrokom da tzv. vjerski poglavari muslimana preispitaju svoj stav prema šijjama kojima su širom otvorili vrata u BiH, kako bi ovi mogli pozivati muslimane u mračnjaštvo šiizma.

Gore postavljeni video snimak je samo kap u moru šiitsko-alevijskih zločina kroz koje prolaze muslimani Sirije. Prema podacima humanitarnih i nevladinih organizacija, od 15. marta prošle godine kada je započeta Sirijska revolucija, šiitsko-alevijske snage su ubile preko 7500 sirijskih muslimana, među kojima preko 500 djece i otprilike isto toliko žena. Veliki broj muslimanki je silovano, a potom zaklano ili upucano (pogledajte svjedočenje o ovome od  strane zarobljenog vojnika Asadovih snaga). Broj masakriranih muslimana se povećao na oko 500, dok je ranjenih preko 35 000. Preko 212 000 sirijskih muslimana je zatvoreno u kazamatima šiitsko-alevijskog režima. Najmanje 65 000 muslimana se vodi kao nestalo, a mnogi strahuju da je veliki broj onih koji se vode kao nestali ubijeno a zatim spaljeno ili sahranjeno u masovnim grobnicama.

I dok ovo čitate, pogrom muslimana Sirije se nastavlja.

ŠTA MI MOŽEMO UČINITI?

U ovim trenucima i u okolnostima u kojima se nalazimo, naša najbolja pomoć potlačenim muslimanima Sirije jeste naša iskreno upućena dova Allahu. Molimo Allaha u našim namazima, pogotovo u noćnim, da pomogne našu braću i sestre u Siriji. Činimo dovu u svakoj situaciji, pogotovo u trenucima kada smo najiskreniji sa Allahom, jer iskrena dova je najjače oružje vjernika.

Nakon dove, muslimani širom svijeta mogu ustati i u najmanju ruku dići glas protiv šiitskog masakra nad muslimanima Sirije, te odlučno pokazati svoje protivljenje i upozoravati druge muslimane na neprijateljstvo koje šijje javno i tajno njeguju prema muslimanima, jer nema sumnje da iza ovakvog genocida u Siriji stoji Iran, koji je glavni zaštitnik Asadovog režima, dok više hiljada iranskih specijalaca pomaže svojoj šiitskoj braći u gušenju pobune u Siriji.

KAKO POSLATI POMOĆ?

Na žalost, granice Sirije su zatvorene i teroristički režim ne dozvoljava distribuciju humanitarne pomoći muslimanima. Međutim, veliki broj muslimana je pod torturom prebjegao u susjedne zemlje: Tursku, Jordan i Libanon, pa je njima moguće poslati pomoć. Molimo Allaha da otvori puteve slanja pomoći muslimanima u Siriji!

Pomoć možete poslati putem mnogih humanitarnih organizacija. Ne dovodeći u pitanje vjerodostojnost ostalih organizacija, mi preporučujemo Ummah Welfare Trust, humanitarnu organizaciju koja već 10 godino predano i savjesno pruža pomoć milionima muslimana Afganistana, Pakistana, Somalije, Iraka, Kavkaza…

Vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate na sajtu UWT-a:

http://uwt.org/site/appeal.asp?id=693

Modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici. Visinu uplate upišite u polje Amount pomenutog modula (uplate se vrše u britanskim funtama, 100 funti je približno jednako 120 eura). Potom kliknite na dugme Proceed, a potom, u novootvorenoj stranici, kliknite na dugme „Continue“. U novootvorenoj stranici unesite potrebne podatke, izaberite način plaćanja (Credit Card ili Pay Pal) a onda pri dnu stranice s desne strane kliknite na dugme „Complete your donation“. Potom treba da kompletirate proces plaćanja u zavisnosti od izabranog načina plaćanja.

Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima:

Account name: Ummah Welfare Trust

IBAN: GB52MIDL40208000014192

Swift Code: MIDLGB22

Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB

Adresa (ako je potrebno): 351 Derby Street, Bolton, UK

Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Needy Syrian Muslims

Nakon uplate pošaljite email na info@uwt.org”>info@uwt.orgkako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na 0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396. Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat…).

NAPOMENA 1: Ako niste u mogućnosti izvršiti uplatu putem kreditne kartice i odlučili ste da novac pošaljete bankovnim transferom trebate znati da banke za ovu uslugu naplaćuju i po nekoliko desetina KM (ili eura) tako da se, stoga, preporučuje da prikupite što više donacija od džemata, rodbine, prijatelja, pa ih onda pošaljete jednim bankovnim transferom, što bi drastično umanjilo troškove slanja nego da se svaka uplata vrši pojedinačno.

NAPOMENA 2: Ako nisi u mogućnosti poslati novčanu pomoć, možeš proslijediti ovaj poziv onima koje poznaješ i tako zaraditi nagradu kod Allaha za svakog onog ko izvrši uplatu tvojim sebebom (uzrokom).

Pogledajte i dva video priloga sa govorom šejhova o situaciji u Siriji.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz