Šiitsko-krstaška opsada muslimana Sirije (VIDEO)

Popularno na sajtu


Nakon višenedjeljnog žestokog granatiranja muslimana Homsa, slavnog pobunjeničkog grada u Siriji, podivljale šiitsko-alevijske horde Bešara el-Asada su u srijedu pokrenule kopnenu ofanzivu kako bi „očistile“ grad od sunitskih pobunjenika. U bombardovanju ovog grada samo u mjesecu februaru ubijeno je nekoliko stotina civila, bespomoćnih žena i nedužne djece, koja su sa amaterskih video snimaka pozivala ummet da im pomogne…

Međutim, ummet je još jednom pokazao svoju slabost i nemoć, ostajući nijem prema još jednom pokolju muslimana koji se dešava pred njegovim očima.

Ni mnogi drugi sirijski gradovi nisu u boljem položaju od Homsa. Naoružane šiitsko-alevijske formacije, potpomognute sa najmanje 5000 iranskih specijalaca koje je Ahmedinedžad poslao svome bratu Asadu u ispomoć, kao i ruskim i kineskim plaćenicima, opsjedaju mnoge sirijske gradove, terorizirajući bespomoćne muslimane.

Muslimani Sirije više mjeseci ponavljaju poziv ummetu za pomoć, a od tada se stanje svakim danom pogoršava. Prema procjenama, do sada je od strane šijja-alevija ubijeno najmanje 7500 sirijskih muslimana. Stravične slike pokolja koje nad sirijskim muslimanima vrše šiitski pagani, svakodnevno obilaze svijet. Snajperom ubijena djeca, zaklane silovane žene, lokve krvi po ulicama, bespomoćna ubijena tijela članova porodice u granatama razrušenim kućama, samo su neke od scena iz opsjednutih sirijskih gradova.

Šta su muslimani uradili?


Islamski ummet pogođen strašnom bolešću koju je još prije 14 vijekova najavio Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, a koja se zove „wehn“ – ljubav prema dunjaluku i strajh od smrti, nijemo I bespomoćno posmatra pokolj koji se dešava u Siriji, baš kao što je prije toga postupio prema pokolju muslimana u Palestini, Iraku, Afganistanu, na Kavkazu, Somaliji…  I oni sinovi ummeta koji su se odvažili i odlučili da se odazovu na vapaj sirijske djece, onemogućeni su od strane diktatorskih izdajničkih vlada u muslimanskom svijetu da priteknu u pomoć potlačenim muslimanima Sirije, jer te vlade ne smiju ni pomisliti ono što Americi i Zapadu ne odgovara, a kamoli to sprovesti u djelo.

Šta svijet čini povodom pokolja muslimana u Siriji?

Međunarodna zajednica još jednom pokazuje svoje pravo licemjerstvo kada su muslimani u pitanju. Ta ista međunarodna zajednica je prošle srijede odobrila povećanje krstaških trupa u Somaliji za 50% kako bi se konačno porazili somalijski mudžahidi i narod „oslobodio“ Šerijata, koji je vladao na teritorijama pod kontrolom mudžahida. Naravno, Vijeće sigurnosti je jednoglasno donijelo odluku o slanju dodatnih krstaških trupa u Somaliju, ali zato ne može da se dogovori kada je u pitanju slanje pomoći muslimanima u Siriji, već se oni prepuštaju šiitskim podivljalim zvijerima.

Štaviše, vođe krstaškog saveza su jasno stavile do znanja da neće dozvoliti naoružavanje sirijskih pobunjenika koji traže oružje kako bi se odbranili od šiitskih tenkova, artiljerije i avijacije. Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je izjavio da je bolje vršiti „politički pritisak“ na Asada, pravdajući se da postoji bojazan da oružje padne u ruke Al-Kaidi i „ekstremistima“ koji bi potom uveli Šerijat, što je za Ameriku i Zapad neprihvatljivo, makar Asad poklao sve muslimane u Siriji. Razlog za ovakvo licemjerno ponašanje Amerike i Zapada jeste u tome što do sada još nije pronađen uticajan prozapani element među sirijskim revolucionarima, kao što je to bio slučaj sa libijskim.

Ako neko dovede u pitanje naslov ovog teksta, te prigovori da Zapad nije dužan štititi muslimane, mi ćemo mu odgovoriti da muslimani i ne traže zaštitu Zapada, jer je Zapad uspostavio i decenijama naoružavao totalitarističke arapske režime, pa kako će muslimani tražiti utočište od zvijeri kod gospodara tih zvijeri!? Ono što muslimani traže od Zapada jeste da se Zapad ne miješa u njihove živote, te da prestane podržavati i naoružavati diktatorske režime u muslimanskim zemljama.

Šta su uradile marionetske vlade u muslimanskim zemljama?

Tagutske, marionetske vlade u muslimanskim zemljama mogu po pitranju Sirije uraditi samo ono što im Amerika dopusti, a Amerika je jasno stala na stranu šiitsko-alevitskog režima ne dozvoljavajući da se pobunjenicima dostavi oružje kako bi se branili. Prema tome, naivna su i pomalo smiješna očekivanja nekih muslimana da će arapske zemlje poput tzv. Saudijske Arabije poduzeti nešto kako bi pomogle potlačenim muslimanima Sirije. One to mogu uraditi jedino ako im njihov gospodar Amerika to dozvoli.

Do tada, podivljali i mržnjom prema sunijama zaslijepljeni, šiitski mušrici će se iživljavati nad bespomoćnom djecom Sirije, koja će na Sudnjem danu posvjedočiti protiv ummeta koji je nijemo posmatrao ukočene poglede mrtve djece i slušao beznadežne vapaje ranjenih staraca i plač silovanih muslimanki.

Oni najgori koji se pripisuju ummetu će i dalje nastaviti sa pozivom u sunitsko-šiitsko bratstvo nazivajući šijje svojom braćom, dok će njima slični pravdati arapske diktatore pozivajući čak i Allaha za svjedoka u svome govoru.

Naravno, oni koji se usude progovoriti istinu će biti optuženi za ekstremizam, haridžizam, a možda I terorizam.

Sve pomnute skupine, i šijje, i krstaši, i taguti i njihovi pomagači, i režimski svećenici u odori bogobojaznih daija i učenjaka, i izdajice i kukavice, zaboravljaju da muslimani imaju Allaha, a divan li je On Gospodar, Koji one koji poginu braneći Istinu nagradi džennestskim ljepotama koje ljudsko oko nije vidjelo, a onima koji ostanu na dunjaluku podari pobjedu nad neprijateljem. Tada će vojnici taguta moliti za milost i odricati se svojih gospodara, baš kao što je to uradio i Eksem Abbas, koji je u trenutku kada se osjećao jakim terorisao muslimane i pucao na civile, a kada mu je Allah promijenio stanje i kada je dospio u zarobljeništvo mudžahida, odricao se svojeg dotadašnjeg gospodara, moleći za milost. Eksem Abbas je pouka za sve zločince i sluge režima.

O muslimani, ne zaboravimo bar dovu Allahu da pomogne potlačene muslimane Sirije!

O Allahu, nebo je Tvoje, zemlja je Tvoja, mora su Tvoja. Sruši snage Tvojih neprijatelja sa neba, uništi njihove snage na zemlji i potopi njihove snage na moru!

O Allahu, Ti se sa njima obračunaj, oni Tebi ne mogu nauditi! Amin!

Za Put vjernika: Ebu Abdul-Haqq

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: