Na godišnjicu arapskog proljeća mudžahidi Egipta dali prisegu na vjernost emiru Al-Kaide šejhu Ez-Zawahiriju

Popularno na sajtu


Hiljade Egipćana se u srijedu okupilo na trgu Tahrir u Kairu da obilježe prvu godišnjicu početka masovnih protesta u zemlji koji su završili svrgavanjem predsjednika Mubaraka i promjenom vlade.

Neki su došli da proslave pobjedu islamskih partija na prvim izborima nakon svrgavanja Mubaraka. Drugi, pak, zahtijevaju nastavak političkih reformi u zemlji, izvještavaju mediji.

U čast godišnjice protesta, vojni režim koji je na snazi je proglasio djelimično ukidanje izvandrednog stanja.

Prosvjednici na trgu Tahrir su zahtijevali da se Mubarak osudi na smrt.

Prosvjednici su skandirali slogane protiv Vojnog vijeća, zahtijevajući da spuste oružje.

„Egipatska armija Tahrir nas je ubijala i nije me strah da to kažem”, izjavio je za Reuters, jedan od prosvjednika po imenu Halid Abdullah.

„Vojska i policija su nas ubijali i zaustavili su glas revolucije; ali ja vam kažem sada, glas revolucije neće biti utišan”, dodao je on.

„Dosta je vojske na vlasti” i „Revolucija do pobjede, revolucija na ulicama Egipta”, uzvikivali su ljudi koji su se okupili na trgu Tahrir.

U međuvremenu, islamski internet forumi su distribuirali obraćanje egipatskih mudžahidskih pokreta „Ensarul-džihad fi Sinai” (Pomagači džihada na Sinaju), u kojoj daju prisegu emiru Al-Kaide šejhu Ez-Zawahiriju, obećavajući mu da će mu se pokoravati u svemu dok god slijedi Kur'an i Sunnet.

„U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Hvala Allahu, neka je salavat i selam na našeg poslanika Muhammeda, njegovu porodicu, ashabe i one koji ga slijede. A potom…

Allah Uzvišeni kaže (u prijevodu značenja):

„Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati – oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu i Indžilu i Kur'anu – a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.” (Kur'an; 9:111)

Ova poruka je upućena našem voljenom emiru i časnom šejhu Muhammedu Ebu Ejmenu ez-Zawahiriju, Allah ga zaštitio i pomogao, od tvojih vojnika na voljenom Sinaju iz Zemlje tobolaca.

Dajemo ti prisegu da ćemo te slušati i pokoravati se, voljeli nešto ili ne, bilo to teško ili lahko, sada imaš moć nad nama, stavi nas gdje god želiš, i vidjet ćeš i čut ćeš od nas samo ono što će zadovoljiti tvoje oči i čime ćeš ti biti zadovoljan. Nećemo prestati i predati se dok ne padne naša posljednja kap krvi u ime Allaha, i dok se na zemlji ne bude sudilo Allahovim zakonom, s Allahovom dozvolom.

Da Allah uputi našeg voljenog šejha prema onome što je dobro za islam i muslimane, molimo Allaha da te zaštiti kao i ostale lidere džihada ma gdje oni bili. Uistinu, On ima vlast nad svim, i On ima moć da čuva i štiti.

Tvoja armija džemata „Ensarul-džihad fi Sinai”, kaže se u saopštenju.

Trebamo napomenuti da su prijašnji mudžahidi Ensarul-džihada objavili svoje namjere da se bore protiv otpadničkog režima u Egiptu, kao i protiv „Izraela” i za okupiranu Palestinu, i protiv Amerike. U njihovoj poruci je između ostalog stajalo:

„Obećavamo Allahu da ćemo učiniti sve što je u našoj moći protiv otpadničkog režima i američko-židovske alijanse.”

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3510,1}

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz