Nakon Amerikanaca i Rusa, i sirijska banda šijja-alevija oskrnavila Kur'an

Objavljeno / ažurirano:


Skoro je godina dana revolta u Siriji protiv šijitsko-alevijskog režima Bešara el-Asada, i skoro je godinu dana kako svakodnevno od ruke mnogobožaca umiru vjernici – ljudi, žene, djeca, stare, bolesne i nesposobne osobe.

Mržnja prema islamu od strane šijja-alevija se jasno ispoljava u djelima koja prate njihove zločine. Ismijavajući i torturišući muslimane, šijitski mnogobošci zahtijevaju od muslimana da priznaju Asada kao svog Boga, i oni koji to odbiju bivaju brutalno mučeni ili masakrirani.

Međutim, svoju mržnju prema Allahu alevije ne pokazuju samo ubijanjem i ponižavanjem onih koji vjeruju u Njega.

Amaterski video snimak koji ovih dana kruži internetom pokazuje gomilu zapaljenih islamskih knjiga, a među njima nekoliko primjeraka Kur'ana.

Poznata je činjenica da ne samo šijje alevije, već i zvanični duodecimalni šijitski pravac, kojeg njeguje ogromna većina šijja, i koji je zvanični šiizam u Iranu i Iraku, propagira tezu da današnji Kur'an u stvari nije pravi Kur'an, jer su ga sakupili ashabi koje šijje nazivaju otpadnicima. Po šijitskom ubjeđenju, „pravi Kur'an“ će pred Sudnji dan donijeti šijitski Mehdi, a u njemu, kako propovjedaju zvanični šijitski izvori, nema niti jednog harfa od Kur'ana koji je danas među ljudima. Ne zalazeći u to kakvu će i od koga donijeti objavu šijitski Mehdi, želimo napomenuti da ovi stavovi nisu stavovi neke šijitske sekte, već svih šijja, u prvom redu dvanaestoimamija, koji čine većinu šijja i predstavljaju zvanični šijizam.[1][2]

Video je snimljen nakon redovne kažnjeničke racije alevijske bande 27. februara 2012. godine.

Pažnju privlači činjenica da je sve više i više onih koji žele da oklevetaju i ponize islam, i oni ne žele da se ograniče samo na riječi.

Kur'an je oskrnavljen od strane kršćanskog pastora Terija Džounsa, američkih agresora u “Bagram” bazi u Islamskom Emiratu Afganistana, te od strane ruskih okupatora u vilajetu Dagestan u Kavkaskom Emiratu.

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Fusnote: 


[1] Postoje, doduše, nekoliko šijitskih frakcija koje nisu istih stavova kao šijje dvanestoimamije, ali je njihov broj u odnosu na ostale šijje zanemarljivo mali.

[2] Ovaj pasus je od PV-a.

NOVO NA SAJTU

Liječenje problema sihra, proricanja sudbine i vradžbine

0
Unatoč industrijskom i tehnološkom napretku svijeta, milioni ljudi širom svijeta žive u zatvorenom svijetu sihra, magije i vradžbine. Čitali smo da neki ugledni svjetski...

Preporučeni sadržaj

Video: Talibani desetkovali američki konvoj u Farahu i zarobili oklopna vozila

0
Združeni vojni konvoj američko-afganistanskih snaga koji se kretao kroz pokrajinu Farah bio je meta nedjeljne operacije talibana (IEA). Konvoj pojačanja koji je prevozio oklopna vozila...
strah

KAKO SE PONAŠATI U STRAHU

Islamske teme