Pet najštetnijih vrsta hrane

Objavljeno / ažurirano:

Nakon godina savjetovanja, pojašnjavanja i uvijanja, nutricionisti su konačno izbacili kratku listu pet najgorih grupa namirnica. U smeće nad smećem uvrstili su možda i vaše najdraže zalogaje. Stručnjaci su konačno bez uvijanja nabrojili pet najštetnijih namirnica:

1. Zaslađena gazirana pića

Napravljena su zapravo da izazivaju žeđ. Sva imaju veliku količinu šećera, čaša cole sadrži ekvivalent od 5 kašičica šećera.

2. Čips

Čips je čisti otrov, posebno onaj napravljen od pire-krompira. Čips je zapravo mešavina ugljenohidrata, masti i nekih aditiva koji poboljšavaju ukus.

3. Slatkiši

Čokoladne pločice i slični slatkiši krcati su šećerom i raznim aditivima. Ova visokokalorična hrana zapravo otvara apetit i tera da ubrzo uzmemo još više istog smeća.

4. Salame, kobasice, mortadele, paštete i drugi naresci

Sve te namirnice sadrže takozvanu skrivenu mast. Čini se da jedete meso, ali u biti od ukupne količine 40 posto uvek odlazi na svinjsku mast, unutašnju masnoću i svinjsku kožu. Razni aditivi zaslužni su za ovu uspešnu prevaru.

5. Meso s visokim postotkom masti.

Posebno ako se prži predstavlja veliki problem za naš organizam, pogotovo kardiovaskularni sistem.

Izvor: stetoskop

NOVO NA SAJTU

Sirija: Vojno krilo Ahraru-Šama pokrenulo pobunu protiv političkog rukovodstva

0
Vojno krilo Ahraru-Šama, na čelu s kapetanom Ebu el-Munzirom, objavilo je proglas u kojem daje ultimatum političkom vođi pokreta Džabiru Ali-Baši da odstupi s mjesta vođe i tu poziciju preda bivšem vođi Hasanu Soufanu.

Preporučeni sadržaj

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Osma epizoda: KONFLIKTI SA ISPITIVAČIMA

0
Osma epizoda: Konflikti sa ispitivačima. Šta se desilo u razgovorima sa ispitivačima? Kakva židovska delegacija nas je posjetila i zašto? Šta je bio cilj zatvora u Gvantanamu?

Islamske teme