Pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a, Amerika pomaže Kurdima u etničkom čišćenju arapskog stanovništva

Objavljeno / ažurirano:

Kurdske snage potpomognute zračnim snagama Amerikom predvođene koalicije mjesecima bilježe pobjede nad snagama IDIŠ-a (ISIL, ISIS) i od početka godine uspjele su od IDIŠ-a zauzeti oko 7 000 kvadratnih km teritorije.

Nema sumnje, Kurdi se pripremaju za ostvarivanje svog sna – proglašenje Nezavisnog Kurdistana, a u tome im svesrdno pomaže Amerika.

Kao izgovor i dobar background, Kurdima i Amerikancima služi borba protiv IDIŠ-a, tako da svijet ne obraća pažnju na činjenicu da Kurdi pod ovim izgovorom sprovode etničko čišćenje arapskog muslimanskog stanovništva sa teritorija koje su zacrtali da pripadaju budućem Kurdistanu.

Zadnjih dana, pojedini sirijski mediji izvještavaju o ovom problemu.

“Aktivisti izvještavaju da su avioni Međunarodne koalcije u zadnje vrijeme gađali nekoliko arapskih sela uključujući Alskinah, Abu Abed, Alnev, Abu Harmalah i al-Shara u ruralnom Kamišliju, što je dovelo do njihovog kompletnog uništavanja. Imajte na umu da u ovim selima nije bilo prisustva IDIŠ-a”, kaže se u izvještaju sirijske medijske agencije El-Dorar al-Shamia.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

Afganistan-unisteno-vozilo

Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s...

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno,...

Islamske teme