Pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a, Amerika pomaže Kurdima u etničkom čišćenju arapskog stanovništva

Objavljeno / ažurirano:

Kurdske snage potpomognute zračnim snagama Amerikom predvođene koalicije mjesecima bilježe pobjede nad snagama IDIŠ-a (ISIL, ISIS) i od početka godine uspjele su od IDIŠ-a zauzeti oko 7 000 kvadratnih km teritorije.

Nema sumnje, Kurdi se pripremaju za ostvarivanje svog sna – proglašenje Nezavisnog Kurdistana, a u tome im svesrdno pomaže Amerika.

Kao izgovor i dobar background, Kurdima i Amerikancima služi borba protiv IDIŠ-a, tako da svijet ne obraća pažnju na činjenicu da Kurdi pod ovim izgovorom sprovode etničko čišćenje arapskog muslimanskog stanovništva sa teritorija koje su zacrtali da pripadaju budućem Kurdistanu.

Zadnjih dana, pojedini sirijski mediji izvještavaju o ovom problemu.

“Aktivisti izvještavaju da su avioni Međunarodne koalcije u zadnje vrijeme gađali nekoliko arapskih sela uključujući Alskinah, Abu Abed, Alnev, Abu Harmalah i al-Shara u ruralnom Kamišliju, što je dovelo do njihovog kompletnog uništavanja. Imajte na umu da u ovim selima nije bilo prisustva IDIŠ-a”, kaže se u izvještaju sirijske medijske agencije El-Dorar al-Shamia.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme