Categories:

Pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a, Amerika pomaže Kurdima u etničkom čišćenju arapskog stanovništva

Objavljeno / ažurirano:

Kurdske snage potpomognute zračnim snagama Amerikom predvođene koalicije mjesecima bilježe pobjede nad snagama IDIŠ-a (ISIL, ISIS) i od početka godine uspjele su od IDIŠ-a zauzeti oko 7 000 kvadratnih km teritorije.

Nema sumnje, Kurdi se pripremaju za ostvarivanje svog sna – proglašenje Nezavisnog Kurdistana, a u tome im svesrdno pomaže Amerika.

Kao izgovor i dobar background, Kurdima i Amerikancima služi borba protiv IDIŠ-a, tako da svijet ne obraća pažnju na činjenicu da Kurdi pod ovim izgovorom sprovode etničko čišćenje arapskog muslimanskog stanovništva sa teritorija koje su zacrtali da pripadaju budućem Kurdistanu.

Zadnjih dana, pojedini sirijski mediji izvještavaju o ovom problemu.

“Aktivisti izvještavaju da su avioni Međunarodne koalcije u zadnje vrijeme gađali nekoliko arapskih sela uključujući Alskinah, Abu Abed, Alnev, Abu Harmalah i al-Shara u ruralnom Kamišliju, što je dovelo do njihovog kompletnog uništavanja. Imajte na umu da u ovim selima nije bilo prisustva IDIŠ-a”, kaže se u izvještaju sirijske medijske agencije El-Dorar al-Shamia.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Preporučeni sadržaj

Ratko Mladic, Srebrenica, genocid

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

0
Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Islamske teme