Categories:

Pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a, Amerika pomaže Kurdima u etničkom čišćenju arapskog stanovništva

Objavljeno / ažurirano:

Kurdske snage potpomognute zračnim snagama Amerikom predvođene koalicije mjesecima bilježe pobjede nad snagama IDIŠ-a (ISIL, ISIS) i od početka godine uspjele su od IDIŠ-a zauzeti oko 7 000 kvadratnih km teritorije.

Nema sumnje, Kurdi se pripremaju za ostvarivanje svog sna – proglašenje Nezavisnog Kurdistana, a u tome im svesrdno pomaže Amerika.

Kao izgovor i dobar background, Kurdima i Amerikancima služi borba protiv IDIŠ-a, tako da svijet ne obraća pažnju na činjenicu da Kurdi pod ovim izgovorom sprovode etničko čišćenje arapskog muslimanskog stanovništva sa teritorija koje su zacrtali da pripadaju budućem Kurdistanu.

Zadnjih dana, pojedini sirijski mediji izvještavaju o ovom problemu.

“Aktivisti izvještavaju da su avioni Međunarodne koalcije u zadnje vrijeme gađali nekoliko arapskih sela uključujući Alskinah, Abu Abed, Alnev, Abu Harmalah i al-Shara u ruralnom Kamišliju, što je dovelo do njihovog kompletnog uništavanja. Imajte na umu da u ovim selima nije bilo prisustva IDIŠ-a”, kaže se u izvještaju sirijske medijske agencije El-Dorar al-Shamia.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme