Pomahnitala politika srbo-četničkih fašista u borbi protiv nikaba

Popularno na sajtu

Jučer, 26. jula. 2010. godine, zasjedala je zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH. Na sjednici se razmatrao prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji je predlagač Poslanički klub SNSD-a. Ovaj prijedlog na kraju nije usvojen, ali je ostalo da se kaže nekoliko riječi o predlagačima i politici koju vode.

 

Ljudima koji prate politčka zbivanja u BiH u prvi mah je bilo jasno o čemu se zapravo ovdje radi. Riječ je o podlom pokušaju srbo-četničkih političara Drage Ljubičića i Milorada Živkovića iz Dodikove fašističke stranke SNSD da u zakon BiH uvedu zabranu koja bi muslimankama onemogućila nošenje nikaba (veo koji prekriva lice) u javnom životu.

Svakako ovaj dvojac-jadac nije direktno u prijedlogu spomenuo nikab, nego su znali da ako se usvoji ovaj njihov prijedlog da će onda neminovno doći do toga da nikab bude zabranjen.

Muslimanima na ovim prostorima, nakon protekle agresije na državu BiH koju su izvršile raspojasane falange srbo-četničkih agresora, postalo je već jasno ko je njihov istinski neprijatelj. Ovaj pokušaj da se usvoji prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju još jednom pokazuje o kakvoj pomahnitaloj srbo-četničkoj faštističkoj politici stranke SNSD je ovdje riječ.


Ova dva četnika, koja ubiru visoke plaće za unošenje razodra i izazivanje međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti, nisu imala pametnijeg posla od toga da se bave pitanjem kako će se ko oblačiti i da li će neko prekrivati lice ili ne. Svakako da im je bilo preče da kažu svojim ženama i kćerima koje hodaju polugole po ulici da pokriju svoje sramote, umjesto što se bore protiv islama i islamskih propisa.

Ovi licemjerni poštivaoci ljudskih prava, kao bijedni argument navode pravo na sigurnosnt kao temeljno ljudsko pravo, ne bi li ovaj njihov provokatorski prijedlog bio usvojen. Odakle njima pravo da pričaju o ljudskom pravu na sigurnost kada politika njihove srbo-četničke fašističke stranke SNSD za konačni cilj ima otcjepljenje drugog entiteta tj. genocidne tvorevine Republike Srpkske i u konačnici priključenje matici Srbiji, a što svakako u osnovi narušava temeljno ljudsko pravo na sigurnost.

No, bilo kako bilo, ovo je bio samo pokušaj, tj. test bila, da se ispita da li je muslimansko tkivo još živo i da li će da reaguje, jer ono što oni spremaju muslimanima u bliskoj ili malo daljnjoj budućnosti uveliko će imati sličnosti sa prethodim počinjenim genocidom.

Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz