Pripadnik talibana se infiltrirao u policiju pa ubio 12 američkih vojnika u Kandaharu

Objavljeno / ažurirano:

Pripadnik afganistanskih talibana danas je izveo veliku operaciju unutar vojnog aerodroma u Kandaharu prilikom čega je ubio čak 12 američkih vojnika, objavila je El-Emara.

Radi se o o ingimasi borcu odnosno infiltratoru čiji je zadatak u ovom slučaju bio da se pridruži afganistanskim režimskim redovima, zadobije povjerenje te u odgovarajućem trenutku napadne pripadnike NATO-a.

Talibani su objavili kako se napadač zove Sejfullah Abdul Hamid koji dolazi iz pokrajine Laghman. On je počeo rafalno pucati po američkim vojnicima te je potom preselio u unakrsnoj vatri.

Sejfullah Abdul Hamid

Sejfullah je u ponedjeljak ujutro kontaktirao komandanta talibana te mu izjavio kako su uspostavljeni svi uslovi za napad.

Ono što je zanimljivo, većina afganistanskih medija i novinara danas je slavila ovaj čin bez obzira što je Sejfullah bio talibanski borac.

Talibani su potpuno ovladali insajderskim vrstama napada. Ove akcije rezultat su višemjesečne specijalne obuke.

Kao što su i najavili, talibani su pojačali napade protiv američke vojske nakon što je Donald Trump obznanio obustavljanje svih mirovnih pregovora s talibanima.

Očekuje se kako će Pentagon u narednih 48 sati objaviti identitete stradalih vojnika.

Izvor: Ummet PRESS

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Četvrta epizoda: TAJNE KANDAHARA

0
Četvrta epizoda: Tajne Kandahara. Šta sam doživio u Kandaharu? Ko je upravljao zatvorom u Kandaharu? Brojne i različite metode i načini mučenja. Seksualno zavođenje i uznemiravanje. Susret sa britanskim zatvorenikom.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukobi u Idlibu, pobunjenici granatirali ruske milicije u Kafranbelu, odbijen...

0
U ponedjeljak ujutro, milicije i plaćenici povezani s Rusijom granatirali su nekoliko područja u južnom dijelu Idliba artiljerijom i raketama, što je dovelo do žrtava...

Islamske teme