Prve žrtve pobune: Egipatska policija ubila šest osoba

Objavljeno / ažurirano:

Egipatske sigurnosne službe ubile su tokom pucnjave u Kairu šest osoba, za koje se sumnja da su pripadnici organizacije Muslimanska braća, koju je vlast u ovoj zemlji zabranila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je šest osoba ubijeno u pucnjavi, kada je policija upala u njihovo skrovište u predgrađu Kaira, prenosi Tanjug informaciju agencije AP.

Oni su, kako tvrde iz ministarstva, planirali napade, što je čest izgovor koji diktatorski režim koristi kako bi opravdao torturu nad neistomišljenicima.

Uhapšeno više hiljada članova

Zvaničnici, međutim, nisu naveli kada se to desilo, niti da li su sigurnosnih službi povrijeđeni.

Egipat je 2013. godine proglasilo Muslimansku braću terorističkom organizacijom, kada je uhapšeno više hiljada njihovih članova.

Vijest o ubistvu pripadnika Muslimanske braće izašla je dan nakon antivladinih demonstracija u nekoliko gradova u Egiptu, tokom kojih je uhapšeno više stotina osoba.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme