Prve žrtve pobune: Egipatska policija ubila šest osoba

Objavljeno / ažurirano:

Egipatske sigurnosne službe ubile su tokom pucnjave u Kairu šest osoba, za koje se sumnja da su pripadnici organizacije Muslimanska braća, koju je vlast u ovoj zemlji zabranila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je šest osoba ubijeno u pucnjavi, kada je policija upala u njihovo skrovište u predgrađu Kaira, prenosi Tanjug informaciju agencije AP.

Oni su, kako tvrde iz ministarstva, planirali napade, što je čest izgovor koji diktatorski režim koristi kako bi opravdao torturu nad neistomišljenicima.

Uhapšeno više hiljada članova

Zvaničnici, međutim, nisu naveli kada se to desilo, niti da li su sigurnosnih službi povrijeđeni.

Egipat je 2013. godine proglasilo Muslimansku braću terorističkom organizacijom, kada je uhapšeno više hiljada njihovih članova.

Vijest o ubistvu pripadnika Muslimanske braće izašla je dan nakon antivladinih demonstracija u nekoliko gradova u Egiptu, tokom kojih je uhapšeno više stotina osoba.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Puna pripravnost izraelske vojske za aneksiju Zapadne obale

0
Izraelski ministar odbrane Benny Gantz naredio je podizanje pune vojne pripravnosti u toj zemlji zbog vladinog plana aneksije većih dijelova okupirane palestinske Zapadne obale. Ministarstvo...

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Noćni sastanci s melekom Džibrilom

0
U mjesecu ramazanu Poslanik sallallahu alejhi ve sellem je bio blagoslovljen noćnim posjetama sa melekom Džibrilom koji bi zajedno sa njim učio Kur'an. Koje pouke izvlačimo iz ovih posjeta pogledajte u 26. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme