Prve žrtve pobune: Egipatska policija ubila šest osoba

Objavljeno / ažurirano:

Egipatske sigurnosne službe ubile su tokom pucnjave u Kairu šest osoba, za koje se sumnja da su pripadnici organizacije Muslimanska braća, koju je vlast u ovoj zemlji zabranila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je šest osoba ubijeno u pucnjavi, kada je policija upala u njihovo skrovište u predgrađu Kaira, prenosi Tanjug informaciju agencije AP.

Oni su, kako tvrde iz ministarstva, planirali napade, što je čest izgovor koji diktatorski režim koristi kako bi opravdao torturu nad neistomišljenicima.

Uhapšeno više hiljada članova

Zvaničnici, međutim, nisu naveli kada se to desilo, niti da li su sigurnosnih službi povrijeđeni.

Egipat je 2013. godine proglasilo Muslimansku braću terorističkom organizacijom, kada je uhapšeno više hiljada njihovih članova.

Vijest o ubistvu pripadnika Muslimanske braće izašla je dan nakon antivladinih demonstracija u nekoliko gradova u Egiptu, tokom kojih je uhapšeno više stotina osoba.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme