Režim pokrenuo ofanzivu širokih razmjera na Idlib

Objavljeno / ažurirano:

Nakon kratkog zatišja, danas je započela velika šiitsko-režimska ofanziva na Idlib.

Šiitsko-režimske snage podržane ruskom avijacijom, pokrenule su danas ofanzivu na Abu Zuhur zračnu bazu, ključnu vojnu bazu u Idlibu, a među glavnim ciljevima ofanzive je probiti se do šiitskih enklava Fuah i Kafraja, sjeveroistočno od grada Idliba.

Obimnu ofanzivu šiitsko-režimske snage su započele otvarajući tri fronta: jedan iz pravca Hanazira, drugi iz pravca oblasti Rahdžan, dok je treći front iz pravca Abu Dalija.

Aktivisti su večeras objavili niz fotografija i video snimaka ove ofanzive, za koju se očekuje da bude jedna od ključnih i gotovo sedmogodišnjem ratu.

Video snimak ove ofanzive načinjen od strane režimskih snaga:

U ludačkim i zvjerskim bombardovanjima ruskih i šiitskih snaga, ubijen je veliki broj djece i civila u nekoliko mjesta u Idlibu.

(Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Dova za sreću u ljubavi

0
Pitanje: Selamu alejkum. Da li mi možete reći dovu, i kako je moram proučiti da bih imao sreće u ljubavi? Hvala unaprijed. Odgovor: We alejkum...

Preporučeni sadržaj

Pet vrsta iskušenja

0
Abdullah ibn Omer, radijellahu 'anhu, kaže: Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, se okrenuo prema nama i rekao: "O skupino muhadžira, molim Allaha, dželle šanuhu,...

Islamske teme