Režim pokrenuo ofanzivu širokih razmjera na Idlib

Objavljeno / ažurirano:

Nakon kratkog zatišja, danas je započela velika šiitsko-režimska ofanziva na Idlib.

Šiitsko-režimske snage podržane ruskom avijacijom, pokrenule su danas ofanzivu na Abu Zuhur zračnu bazu, ključnu vojnu bazu u Idlibu, a među glavnim ciljevima ofanzive je probiti se do šiitskih enklava Fuah i Kafraja, sjeveroistočno od grada Idliba.

Obimnu ofanzivu šiitsko-režimske snage su započele otvarajući tri fronta: jedan iz pravca Hanazira, drugi iz pravca oblasti Rahdžan, dok je treći front iz pravca Abu Dalija.

Aktivisti su večeras objavili niz fotografija i video snimaka ove ofanzive, za koju se očekuje da bude jedna od ključnih i gotovo sedmogodišnjem ratu.

Video snimak ove ofanzive načinjen od strane režimskih snaga:

U ludačkim i zvjerskim bombardovanjima ruskih i šiitskih snaga, ubijen je veliki broj djece i civila u nekoliko mjesta u Idlibu.

(Aktivisti / Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme