Salahuddin Šišani nije uhapšen

Objavljeno / ažurirano:

Vijest da je uhapšen vođa Vojske muhadžira i ensarija (VME), Salahudin Šišani, nije istina, izvijestili su aktivisti bliski VME putem socijalnim mreža.

Jedno od preostalih svjedočenja o tome da je vijest o hapšenju Salahuddina lažna možete naći na linku (screenshot ispod) : twitter.com/RevOfIslam/status/607628209853763585.

(Twitter je ugasio neke račune na kojima su objavljena svjedočenja po pitanju Salahuddinovog navodnog hapšenja)Svjedocenje-da-Salahuddin-nije-uhapsen

Ovu vijest su plasirali aktivisti skupine “Islamska država” (IDIŠ) uz dodatak da je Salahuddin uhapšen jer je “odbio da se bori protiv IDIŠ-a” (vidi screenshot na početku).

U stvari, aktivisti su iskoristili spor koji se dogodio između Salahuddina Šišanija, glavnog emira Vojske muhadžira i ensarija, i Abdul-Kerima Krimskog, vojnog emira ove skupine.

Spor se vodi već duže vrijeme, a u njegovo rješavanje je uključen Šerijatski sud, koji je ovih dana izdao presudu kojom se sporne strane teritorijalno razdvajaju, kako bi se fitna među njima umirila.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme