Salahuddin Šišani nije uhapšen

1449
Salahudin nije uhapšen

Vijest da je uhapšen vođa Vojske muhadžira i ensarija (VME), Salahudin Šišani, nije istina, izvijestili su aktivisti bliski VME putem socijalnim mreža.

Jedno od preostalih svjedočenja o tome da je vijest o hapšenju Salahuddina lažna možete naći na linku (screenshot ispod) : twitter.com/RevOfIslam/status/607628209853763585.

(Twitter je ugasio neke račune na kojima su objavljena svjedočenja po pitanju Salahuddinovog navodnog hapšenja)Svjedocenje-da-Salahuddin-nije-uhapsen

Ovu vijest su plasirali aktivisti skupine “Islamska država” (IDIŠ) uz dodatak da je Salahuddin uhapšen jer je “odbio da se bori protiv IDIŠ-a” (vidi screenshot na početku).

U stvari, aktivisti su iskoristili spor koji se dogodio između Salahuddina Šišanija, glavnog emira Vojske muhadžira i ensarija, i Abdul-Kerima Krimskog, vojnog emira ove skupine.

Spor se vodi već duže vrijeme, a u njegovo rješavanje je uključen Šerijatski sud, koji je ovih dana izdao presudu kojom se sporne strane teritorijalno razdvajaju, kako bi se fitna među njima umirila.

(Put vjernika)