Salahuddin Šišani nije uhapšen

Popularno na sajtu

Vijest da je uhapšen vođa Vojske muhadžira i ensarija (VME), Salahudin Šišani, nije istina, izvijestili su aktivisti bliski VME putem socijalnim mreža.

Jedno od preostalih svjedočenja o tome da je vijest o hapšenju Salahuddina lažna možete naći na linku (screenshot ispod) : twitter.com/RevOfIslam/status/607628209853763585.

(Twitter je ugasio neke račune na kojima su objavljena svjedočenja po pitanju Salahuddinovog navodnog hapšenja)Svjedocenje-da-Salahuddin-nije-uhapsen

Ovu vijest su plasirali aktivisti skupine “Islamska država” (IDIŠ) uz dodatak da je Salahuddin uhapšen jer je “odbio da se bori protiv IDIŠ-a” (vidi screenshot na početku).

U stvari, aktivisti su iskoristili spor koji se dogodio između Salahuddina Šišanija, glavnog emira Vojske muhadžira i ensarija, i Abdul-Kerima Krimskog, vojnog emira ove skupine.

Spor se vodi već duže vrijeme, a u njegovo rješavanje je uključen Šerijatski sud, koji je ovih dana izdao presudu kojom se sporne strane teritorijalno razdvajaju, kako bi se fitna među njima umirila.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz