Saudijska Arabija: Tagutski režim osudio na smrt šejha Zehranija

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Saudijski sud je osudio na smrt “glavnog stratega” talasa napada koji su se desili u “Saudijskoj” Arabiji u 2003., desetlječe nakon njegovog hapšenja, javlja Al-Jazeera.

Faris el-Zahrani je u pritvoru od njegovog zatvaranja blizu jemenske granice u 2004., izvjestile su novine Al-Madina na svom vebsajtu.

Suđenje, u kojem je još 16 saoptuženika također osuđeno na zatvorsku kaznu do 20 godina, poslijednje je u seriji krivičnih gonjenja koja su počela u julu 2011. za navodne “prekršaje” počinjene tokom “vrhunca napada Al-Kaide” u naftnom kraljevstvu između 2003. i 2006.

Saudijske vlasti su se prethodno fokusirale na “rehabilitaciju” zatvorenika koji su zastranili od saudijskog “šerijata” i “islama” u dobrofinanciranim rehabilitacijskim centrima.

Međutim tokom suđenja Zahraniju, on je nastavljao da prkosi vlastima države i da brani stav o ubijanju sigurnosnog osoblja kao djelo opravdano u vjeri, rekla je novinska agencija SPA.

Agencija je dodala da je on pokazao sve znakove da ako bude pušten da će nastaviti “propagirati svoje ideje”.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Hejjetu Tahriruš-Šam, Tahriru al-sham

Sirija: 8 muhadžirskih pokreta potvrđuje lojalnost komandi Tahriru-Šama

Više muhadžirskih jedinica i vojnih tijela koji aktivno operiraju u Siriji odnosno učestvuju u borbi protiv Assadovog kriminalnog režima izdalo je zajednički proglas pod...
homoseksualizam, pederstvo

Kako dolazi do pojave pederstva

PREPORUČUJEMO