Categories:

Sirija: Džebhetun-nusra optužila pobunjeničke skupine da ne čine dovoljno da bi zaštitile Halep

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti džihadske skupine Džebhetun-nusra optužili su pobunjeničke snage koje podržava Amerika i Zapad da nisu učinile dovoljno da bi osujetile pokušaj šiitsko-režimskih snaga da prekinu glavnu snabdijevnu rutu oslobodilačkih snaga prema Turskoj, izvrše deblokadu šiitskih enklava sjeverozapadno od grada Halepa, te dođu na korak do potpune opsade Halepa.

“Nusra je dopremila 900 boraca na sjever Halepa. Druge pobunjeničke skupine koje podržava Zapad su dopremile po 30 boraca svaka”, napisao je na svom Twitter računu Seid el-Halebi, borac i aktivista Džebhetun-nusre.

Režimske i šiitske snage potpomognute ruskim zračnim udarima načinile su zadnjih sedmica velke uspjehe na frontu u provinciji Halep. Prema zadnjim informacijama, šiitske i režimske snage se probijaju prema Tel Rifatu, uporištu džihadsko-oslobodilačkih snaga sjeverno od grada Halepa.

(Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Guterres: Koronavirus izazvao najveću krizu od Drugog svjetskog rata

0
Antonio Guterres, generalni sekretar Ujedinjenih nacija upozorio je da se svijet suočava s najizazovnijom krizom nakon Drugog svjetskog rata, izazvanom pandemijom koronavirusa koja prijeti...

Preporučeni sadržaj

Iran: Broj umrlih od korona virusom povećan na 1.284 osobe, svakih...

0
U Iranu je od posljedica zaraze novim tipom korona virusa umrlo još 149 osoba, čime je ukupan broj umrlih povećan na 1.284, prenosi Anadolu...

Islamske teme