Categories:

Sirija: Džebhetun-nusra optužila pobunjeničke skupine da ne čine dovoljno da bi zaštitile Halep

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti džihadske skupine Džebhetun-nusra optužili su pobunjeničke snage koje podržava Amerika i Zapad da nisu učinile dovoljno da bi osujetile pokušaj šiitsko-režimskih snaga da prekinu glavnu snabdijevnu rutu oslobodilačkih snaga prema Turskoj, izvrše deblokadu šiitskih enklava sjeverozapadno od grada Halepa, te dođu na korak do potpune opsade Halepa.

“Nusra je dopremila 900 boraca na sjever Halepa. Druge pobunjeničke skupine koje podržava Zapad su dopremile po 30 boraca svaka”, napisao je na svom Twitter računu Seid el-Halebi, borac i aktivista Džebhetun-nusre.

Režimske i šiitske snage potpomognute ruskim zračnim udarima načinile su zadnjih sedmica velke uspjehe na frontu u provinciji Halep. Prema zadnjim informacijama, šiitske i režimske snage se probijaju prema Tel Rifatu, uporištu džihadsko-oslobodilačkih snaga sjeverno od grada Halepa.

(Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme