SIRIJA: Džihadsko-oslobodilačke snage potiskuju Assadove režimske snage iz grada Dera

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti i službeni mediji džihadsko-oslobodilačkih skupina javljaju da su Assadove režimske snage potisnute iz nekoliko gradskih ulica i predjela u gradu Deri za kojeg je proteklih dana ospočela odlučujuća bitka.

Aktivisti navode da su džihadsko-oslobodilačke snage zauzele gradsku Nacinalnu bolnicu, zgradu (sjedište i komandu) režimskih zračnih snaga zajedno sa kontrolnim punktovima Al Sara, Al Rai i Al Jawiyah.

Džihadsko-oslobodilačke snage ostvarile su napredak i prema zapadnom ulazu u grad uprkos režimskoj avijaciji gdje su režimske snage znatno oslabljene usljed žestokih napada.

Aktivisti ističu da je do ovog trenutka poginulo 20 Assadovih režimskih vojnika dok je na strani džihadsko-oslobodilačkih skupina stradalo 18.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme