SIRIJA: Džihadsko-oslobodilačke snage potiskuju Assadove režimske snage iz grada Dera

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti i službeni mediji džihadsko-oslobodilačkih skupina javljaju da su Assadove režimske snage potisnute iz nekoliko gradskih ulica i predjela u gradu Deri za kojeg je proteklih dana ospočela odlučujuća bitka.

Aktivisti navode da su džihadsko-oslobodilačke snage zauzele gradsku Nacinalnu bolnicu, zgradu (sjedište i komandu) režimskih zračnih snaga zajedno sa kontrolnim punktovima Al Sara, Al Rai i Al Jawiyah.

Džihadsko-oslobodilačke snage ostvarile su napredak i prema zapadnom ulazu u grad uprkos režimskoj avijaciji gdje su režimske snage znatno oslabljene usljed žestokih napada.

Aktivisti ističu da je do ovog trenutka poginulo 20 Assadovih režimskih vojnika dok je na strani džihadsko-oslobodilačkih skupina stradalo 18.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme