Sirija: Ključni iranski general ubijen u Halepu

Objavljeno / ažurirano:

Husein Hamdani, general Iranske revolucionarne garde, ubijen je u blizini Halepa, saopštila je Garda u petak, prenose mediji i aktivisti.

U saopštenju Garde se kaže da je Hamdani ubijen u blizini Halepa “dok je savjetovao Sirijsku vojsku u borbama protiv IDIŠ-a”, dok pojedini aktivisti ističu da smrt generala Hamdanija može biti dio rastućeg konflikta između Sirijske vojske, koju direktno podržava Rusija, i Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) koji su pod direktnom kontrolom Irana.

Po svemu sudeći, Rusija želi svoju neprikosnovenu dominaciju nad svim elementima koji se bore protiv sirijske opozicije.

General Hamdani je, prema aktivistima, tri godine bio glavnokomandujući šiitskih snaga u Siriji, te da je radio pod pseudonimom Ebu Wehab.

Mediji su nedavno objavili da stotine iranskih boraca pristiže u Siriju kako bi se borili protiv džihadsko-oslobodilačkih snaga, i da se tek očekuje pravi priliv iranskih vojnika u Siriju.

Prema aktivistima, najmanje 60 000 šiitskih vojnika iz regije bori se na strani Asada.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Ubijen visokorangirani režimski oficir odgovoran za zlostavljanja muslimana

0
Kako izvještavaju sirijski aktivisti i mediji, u subotu je u Damasku snajperskim hicem ubijen Ali Džumblat - visokorangirani Asadov oficir.

Preporučeni sadržaj

Islamske teme