Sirija: Ostvareni značajni napretci u ofanzivi džihadsko-oslobodilačkih snaga unutar grada Halepa

Objavljeno / ažurirano:

U ofanzivi džihadsko-oslobodilačkih i pobunjeničkih snaga pokrenutoj prije nekoliko dana na režimski dio grada Halepa, ostvareni su značajni napretci gdje su džihadske snage uspjele u potpunosti zauzeti distrikt Leyramon i tvornice Khaldiyah te su se čak uspjele probiti u distrikt al-Zehraa i zauzeti nekoliko strateških pozicija te odbaciti Assadove režimske snage prema jugu.

Na meti je također i režimska Zgrada Zrakoplovstva oko koje se danima vode žestoke borbe.

Aktivisti navode da Assadove režimske snage trpe ogromne vojne gubitke u svojim redovima ističući da su se ponovno počela javljati dezerterstva u redovima Assadove vojske prilažući video u kojem su prikazani bivši Assadovi vojnici čiji je bijeg omogučio Ahraru Šam.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Četvrta epizoda: TAJNE KANDAHARA

0
Četvrta epizoda: Tajne Kandahara. Šta sam doživio u Kandaharu? Ko je upravljao zatvorom u Kandaharu? Brojne i različite metode i načini mučenja. Seksualno zavođenje i uznemiravanje. Susret sa britanskim zatvorenikom.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukobi u Idlibu, pobunjenici granatirali ruske milicije u Kafranbelu, odbijen...

0
U ponedjeljak ujutro, milicije i plaćenici povezani s Rusijom granatirali su nekoliko područja u južnom dijelu Idliba artiljerijom i raketama, što je dovelo do žrtava...

Islamske teme